U-19: Poraz od Bugarske u posljednjoj utakmici Elitnog kruga kvalifikacija, BiH bez plasmana na EURO

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine uoči trećeg kola grupe 5 elitnog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo bila je nadomak plasmana na veliko takmičenje, a za koji bi bio dovoljan i neriješen rezultat protiv Bugarske.

Nažalost, izabranici Tonija Karačića su danas poraženi sa 1:3, te su kvalifikacije okončali na drugom mjestu u grupi.

Već u 3’ nakon duela Hušića i Yordanova u kaznenom prostoru bh. tima, arbitar je dosudio jedanaesterac za Bugarsku, a siguran izvođač bio je Rusev.

Iako je reprezentacija BiH u prvom poluvremenu imala više pokušaja na gol protivnika, Bugarska je uspjela da stvori veliku prednost. Krastev je pogađao u 29’ i 45’ za 3:0.

U drugom periodu igre BiH je smanjila prednost protivnika preko Ermedina Demirovića u 64’ nakon asistencije Benjamina Hadžića.

Bugarska-Bosna i Hercegovina 3:1 (3:0)
Stadion: Municipal, Vineuil (Francuska).
Sudija: Adam Farkas (Mađarska).
Sudije asistenti: Balazs Szert (Mađarska), Mehdi Rahmouni (Francuska).
4. sudija: Karim Abed (Francuska).

Golovi: 1:0 Rusev (4’ penal), 2:0 Krastev (29’), 3:0 Krastev (45'+1), 3:1 Demirović (64’).

Žuti kartoni: Naumov, Rusev, Hristov (Bugarska), Bijelić, Demirović, Nikić, Miličević (BiH).

Bugarska: Daniel Naumov, Andrea Hristov, Angel Lyaskov, Petar Genchev, Ivaylo Naydenov (32. Svetoslav Kovachev), Georgi Yanev, Tonislav Yordanov (80. Vasil Dobrev) , Georgi Rusev, Petko Hristov, Kaloyan Krastev, Asen Chandarov (57. Ivaylo Klimentov). Selektor: Angel Stoykov.

Bosna i Hercegovina: Igor Marković, Sandi Hušić, Mato Stanić, Besim Šerbić,  Emir Bijelić, Amar Suljić (36. Benjamin Hadžić), Denis Žerić (79. Marijan Ćavar), Zinedin Mustedanagić (65. Mirza Mustafić), Ermedin Demirović, Ivan Miličević, Toni Nikić. Selektor: Toni Karačić.

U drugom susretu grupe Francuska i Izrael su odigrali neriješeno 0:0.

Na Euvropsko prvenstvo plasirala se Bugarska koja je turnir završila na prvom mjestu sa 7 bodova. BiH je druga sa 4, Izrael treći sa 3, a Francuska posljednja sa svega jednim bodom.

N/FS BIH