Bh. reprezentativci jednoglasni: Poraz od boljeg tima

Ništa nije išlo od ruke, ka¾e Ibrièiæ. Spahiæ ne zamjera navijaèima

 Image

Poraz smo zaslu¾ili, u najkraæem bi se moglo prevesti ono što su nakon utakmice istakli bh. reprezentativci. Kapiten Emir Spahiæ, rekao je kako moramo biti svjesni da je ovo naša realnost.

– Pora¾eni smo do bolje ekipe. Nismo imali svoj dan. Kod nas u ekipi ima mnogo stvari na kojima treba poraditi. Niko od nas nije bio blizu svojih moguænosti i ovo jednostavno nismo bili mi, ali treba istaæi da je ovo naša realnost. Ne treba zaboraviti da smo igrali protiv Francuske koja je prejaka i bez 10 igraèa – naglasio je Spahiæ i dodao da ne zamjera navijaèima koji su mu zvi¾dali kada je na zahtjev sudije od publike tra¾io da se ne bacaju petarde.

Moramo dalje

– Reakcija navijaèa nije bila lijepa, ali je razumijem, jer im je dosta svega. Ništa ne zamjeram – rekao je kapiten bh. tima.

Uglavnom svi misle da ne treba klonuti duhom, da se treba boriti, jer kvalifikacije su na poèetku.

– Odigrali smo loše. Francuzi su bili bolji. Tek smo poslije golova poèeli nešto igrati. Ništa nam nije išlo od noge, ali moramo dalje. Ovo trebamo negdje vratiti. Poraz treba zaboraviti i okrenuti se susretima koji su pred nama – mišljenja je Senijad Ibrièiæ.

Zvjezdan Misimoviæ ka¾e da su Francuzi zaslu¾eno slavili i da im to treba priznati.

– Bili su mnogo bolji. Mi nismo igrali našu igru, dobro su nas markirali na sredini terena, a mi smo dugim loptama lako gubili posjed. Meðutim, ne treba praviti katastrofu. Treba diæi glavu i protiv Albanije pokušati nadoknaditi bodove. Biæe teško, ali sam uvjeren da mo¾emo – rijeèi su Misimoviæa.

Bh. navijaèima na Koševu predstavio se Senad Luliæ.

Drugi meè

– Francuska nas je nadigrala i zaslu¾eno pobijedila. Ništa nije išlo kako smo ¾eljeli. Što se mene tièe, u utakmicu sam ušao puno bolje nego sa Luksemburgom. Tek mi je drugi meè sa ovim sastavom i treba da se uklopim, mada mislim da nije bilo loše – rekao je Luliæ.

Vedad Ibiševiæ je bio veoma samokritièan. Kako ka¾e, ne treba tra¾iti greške na drugoj strani.

– Uvijek je do nas igraèa. Da smo uspjeli napraviti pritisak i dr¾ati loptu na njihovoj polovini sigurno bi im stvorili više problema. Na¾alost nismo uspjeli, ali ovim porazom kvalifikacije nisu gotove – naglasio je napadaè Hofenhajma.

Pjaniæ: Tu¾ni smo

Miralem Pjaniæ nakon utakmice bio je prilièno neraspolo¾en.

– Tu¾ni smo zbog poraza. Mislili smo da æemo uspjeti izdr¾ati do kraja, ali smo onda primili dva gola. Nismo mogli dr¾ati loptu na sredini terena. Dobro su nas zatvarali i onemoguæili dotok lopte prema našim napadaèima – rekao je igraè Liona.

D¾eko bez komentara

Meðu prvima je iz naše svlaèionice izašao Edin D¾eko, koji je za razliku od njegovih saigraèa, koji su bez problema odgovarali na pitanja novinara, projurio pored nas i na našu molbu da prokometira poraz, kratko rekao "Nema potrebe". Zbog èega ovakva reakcija, nije jasno.

(Avaz)