U-21: Druga pobjeda nad Francuzima u Zenici

Mlada futsal selekcija BiH pobijedila je večeras u drugom prijateljskom meču u Areni Zenica selekciju Francuske sa 4:2.

Francuska je povela sa 0:1 u 10’ kada je Mathieu O pogodio mrežu Filipa Radovića. Prije toga bh. tim je imao dvije prilike, ali Aladžićev šut sa desetak metara je otišao pored gola, dok je nakon jedne kontre Jokić pokušao da dribla golmana Tetafa i izgubio je loptu. Gosti su takođe imali dobar pokušaj sa distance, no šut Bennekroufa je zaustavio Radović.

Izabranici Bore Matana su izjednačili rezultat u 14’. Dosuđen je indirektan udarac za bh. tim, a Marijo Aladžić je bio precizan nakon asistencije Slađenka Jankovića.

Pokušao je u 15’ i Slaven Matijašević iskosa sa desne strane, ali je golman Francuske izbacio loptu u korner. Samo minutu poslije Matijašević je bio precizniji i naš tim je poveo sa 2:1. Do kraja prvog poluvremena dobre prilike imali su Muratović i Husejnović, ali rezultat se nije mijenjao.

Prvih pet minuta drugog perioda igre nije bilo prilika, a u 26’ postignuta su dva gola. Prvo je Aladžić pogodio za BiH, a Mathieu O je po drugi put bio strijelac za Francusku.

Kapiten bh. reprezentacije Marijo Aladžić se po treći put u listu strijelaca upisao u 28’. Odlično je šutirao sa više od deset metara, iskosa sa lijeve strane i pogodio donji desni ugao Tetafovog gola.

Odličnu priliku gosti su imali u 30’ kada je Medić u dva navrata zaustavio šuteve Ourakia sa svega dva metra od gola. Aladžić je u 35’ promašio deveterac. Pokušali su reprezentativci Francuske u posljednja tri minuta sa golman-igračem da nadoknade zaostatak, ali nije došlo do promjene rezultata.

Bosna i Hercegovina-Francuska 4:2 (2:1)
Dvorana: Arena Zenica.
Sudije: Alem Bajrović, Amir Omerbašić, Farik Kečo.

Golovi: 0:1 Mathieu O (10’), 1:1 Aladžić (14’), 2:1 Matijašević (16’), 3:1 Aladžić (26’), 3:2 Mathieu O (26’), 4:2 Aladžić (28’)

Žuti kartoni: Muratović (BiH), Lousierre (Francuska).

Bosna i Hercegovina: Tarik Tinjak, Salko Macić, Edin Muratović, Marijo Aladžić, Dejan Debelnogić, Tarik Beširović, Ibrahim Husejnović, Omer Hamzić, Slaven Matijašević, Slađenko Janković, Miljan Gutić, Filip Radović, Benjamin Avdić, Zvonimir Ćavar, Stefan Jokić, Goran Medić. Selektor: Boro Matan.

Francuska: Adrien Daurelle, Samir Brioua, Abdel Ali Errouichaq, Farid Bellahsene, Billal Ouarki, Karamba Dansoko, Yacine Dahmani Hayani, Tarik Baghit, Abdallah Sedira, Lorenzo Lobato Dos Santos, Samyr Tetaf, Mathieu O, Malik Abdallah Bennekrouf, Alexis Louiserre. Selektor: Raphael Reynaud.

Trener asistent u našoj reprezentaciji Predrag Dobrilović je o dvomeču sa Francuskom rekao: „Jako sam zadovoljan kako smo odigrali protiv kvalitetnog protivnika. Šesnaest igrača koje smo pozvali je u potpunosti opravdalo poziv, a na selektivnom okupljanju smo vidjeli da ima još momaka koji konkurišu za tim. Čestitam momcima na prikazanom u ove dvije utakmice.“

Zadovoljan učinkom reprezentacije je i Marijo Aladžić: „Prvi put smo se okupili i odigrali odlično dvije utakmice. Sinoć smo ubjedljivije pobijedili Francusku, danas je bilo teže. Siguran sam da će neki od ovih igrača konkurisati i za „A“ selekciju.“

U prvom meču koji je odigran sinoć selekcija BiH je Francusku pobijedila rezultatom 7:1.

N/FS BIH