Pobjeda nad Makedonijom u prvoj prijateljskoj utakmici

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je sinoć u prijateljskom susretu u Areni Zenica selekciju Makedonije sa 7:3.

Izabranici Bore Matana do prednosti su došli u 3’ golom Josipa Boškovića, a na 2:0 povisio je Mirko Hrkać u 7’. Makedonci su u 8’ prepolovili prednost našeg tima, a strijelac je bio Martin Todorovski.

Bh. reprezentativci su u 10’ ponovo imali dva gola viška kada je Dario Markić pogodio mrežu Antonia Petrovskog. Obje ekipe su u prvom poluvremenu stvorile po nekoliko prilika, a naredni pogodak viđen je u 15’ kada su gosti preko Ivana Krstevskog smanjili prednost bh. tima na 3:2, što je bio konačan rezultat tog perioda igre.

Hrkać se po drugi put u listu strijelca upisao u 27’, kada se oslobodio dvojice čuvara, izašao sam pred protivničkog golmana i pogodio za 4:2. Prije toga u drugom poluvremenu dobre prilike propustili su Šunjić i Aladžić za BiH, te Leovski za Makedoniju.

Todorovski je u 34’ odlično šutirao u gornji desni ugao gola bh tima, ali se Stanislav Galić istakao i izbacio loptu u korner.

U posljednjih pet minuta Makedonci su igrali sa golman-igračem što je bh. tim odmah iskoristio i naš čuvar mreže Galić je preko cijelog terena pogodio gol za 5:2. Na sličan način u 37’ gol je postigao i Marijo Aladžić.

Samo minutu poslije Taulant Ismaili smanjuje prednost bh. selekcije na 6:3, a konačan rezultat utakmice 7:3 postavio je Dejan Pavlović u 39’.

Bosna i Hercegovina-Makedonija 7:3 (3:2)
Dvorana: Arena Zenica.
Sudije: Igor Puzović, Alem Bajrović, Amir Omerbašić.

Golovi: 1:0 Bošković (3’), 2:0 Hrkać (7’), 2:1 Todorovski (8’), 3:1 Markić (10’), 3:2 Krstevski (15’), 4:2 Hrkać (27’), 5:2 Galić (35’), 6:2 Aladžić (37’), 6:3 Ismaili (38’), 7:3 Pavlović (39’).

Žuti kartoni: Šunjić, Bošković, Markić, Ivanković (BiH), Levevski, Souza (Makedonija).

Bosna i Hercegovina: Bekir Hodžić, Marin Šunjić, Ivan Matan, Marijo Aladžić, Stefan Jokić, Srđan Ivanković, Ibrahim Husejinović, Dejan Pavlović, Dario Markić, Mirko Hrkać, Josip Bošković, Stanislav Galić, Benjamin Avdić, Zvonimir Ćavar. Selektor: Boro Matan.

Makedonija: Antonio Petrovski, Zoran Levevski, Taulant Ismaili, Ivan Krstevski, Trajče Trajkov, Igor Leovski, Erkan Seferi, Ferid Aguši, Eljesa Neziri, Martin Todorovski, Vlatko Petrovski, Daniel Marinjo De Souza, Džo Arsovski, Leonid Ristanovski. Selektor: Ivan Božović.

Selektor Boro Matan bio je zadovoljan igrom i rezultatom: „Odigrali smo danas dobru utakmicu iako nismo bili u kompletnom sastavu. Drago mi je da su i ovi mlađi momci pokazali da se na njih može računati. Rezultat nije bio u prvom planu, ali uvijek je bolje kad se pobijedi.“

Iste selekcije danas će u 18.00 sati u zeničkoj Areni odigrati još jedan prijateljski susret.

N/FS BIH