Makedonija bolja od BiH u drugoj prijateljskoj utakmici

Drugi prijateljski meč između futsal selekcija Bosne i Hercegovine i Makedonije odigran je večeras u Areni Zenica, a gosti su pobijedili rezultatom 1:3.

Bolje su utakmicu otvorili Makedonci, a prvu priliku imali su preko De Souze u 2’ kada je Galić zaustavio njegov šut sa distance. Todorovski je u 8’ pogodio stativu, a u istoj minuti Ismaili je doveo goste do prednosti.

Nakon primljenog gola i naši reprezentativci su zaprijetili u dva navrata, ali pokušaji Šunjića i Aladžića u 9’ nisu bili precizni.

Makedonija te promašaje kažnjava već u 10’ kada je kapiten Zoran Levevski pogodio mrežu Stanislava Galića.

Mogao je prednost Makedonije smanjiti Aladžić iz slobodnog udarca u 11’, ali je golman Petrovski bio dobro postavljen i odbranio je njegov udarac.

U 12’ minuti Todorovski je igrao rukom u svom šestercu, a penal je izveo Josip Bošković i pogodio za 1:2.

Zbog nesportskog ponašanja u 13’ crvene kartone su dobili Ivanković u bh. timu i Makedonac Trajkov.

Ismaili je u 18’ minuti nakon nesmotrenosti u odbrani BiH imao odličnu priliku, ali sa samo 2 metra od gola nije bio precizan i prvo poluvrijeme je završeno sa minimalnom prednošću gostujućeg tima.

Prvu priliku u drugom periodu igre imali su izabranici Bore Matana. Igrala se 22’ kada je Bošković prošao po lijevoj strani, ali je njegov šut odbranio Petrovski. Minutu poslije pokušao je i Aladžić iz slobodnog udarca, ali je golman Makedonije još jednom bio na visini zadatka.

Dobru akciju izveo je bh. tim u 26’, no Bošković nakon dodavanja Aladžića nije zahvatio loptu na najbolji način. U sljedećem napadu pokušao je i Hrkać sa distance, a lopta je otišla pored gola.

Nastavili su reprezentativci BiH sa napadima u drugom poluvremenu, a dobar pokušaj Pavlovića sa desne strane u 30’ Petrovski je izbacio u korner. Više sreće nije imao ni Šunjić u dva navrata u 31’, kao ni Marijo Aladžić kada je sa ivice šesterca bio neprecizan.

Nakon neiskorištenih prilika uslijedila je kazna. Igrala se 36’ kada je Erkan Seferi iznenadio Galića i pogodio za 1:3, što je bio i konačan rezultat susreta.

Bosna i Hercegovina-Makedonija 1:3 (1:2)
Dvorana: Arena Zenica.
Sudije: Igor Puzović, Amir Omerbašić, Alem Bajrović.

Golovi: 0:1 Ismaili (8’), 0:2 Levevski (10’), 1:2 Bošković (12’-penal), 1:3 Seferi (36’).

Žuti kartoni: Šunjić, Boskovic (BiH), Leovski, De Souza, Arsovski, Krstevski (Makedonija).
Crveni kartoni: Ivanković (BiH), Trajkov (Makedonija).

Bosna i Hercegovina: Bekir Hodžić, Marin Šunjić, Ivan Matan, Marijo Aladžić, Stefan Jokić, Srđan Ivanković, Ibrahim Husejnović, Dejan Pavlović, Dario Markić, Mirko Hrkać, Josip Bošković, Stanislav Galić, Benjamin Avdić, Zvonimir Ćavar. Selektor: Boro Matan.

Makedonija: Antonio Petrovski, Zoran Levevski, Taulant Ismaili, Ivan Krstevski, Trajče Trajkov, Igor Leovski, Erkan Seferi, Ferid Aguši, Eljesa Neziri, Martin Todorovski, Vlatko Petrovski, Daniel Marinjo De Souza, Džo Arsovski, Leonid Ristanovski. Selektor: Ivan Božović.

Po završetku utakmice selektor Boro Matan je izjavio: „Osjetio se umor u odnosu na jučerašnji susret, zbog skraćene rotacije igrača. Stvorili smo i ovaj put mnogo prilika, pogotovo u drugom poluvremenu, ali realizacija nije bila na nivou. Kada se sve sabere i oduzme, možemo biti zadovoljni dvomečom sa Makedonijom.“

Podsjetimo, u prvom susretu koji je odigran sinoć bh. tim je pobijedio sa 7:3.

N/FS BIH