U-19: BiH drugoplasirana selekcija kvalifikacijskog turnira u Litvaniji

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Marijampoleu (Litvanija) od Austrije sa 1:3 u susretu trećeg kola grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Tonija Karačića su već u 6’ došli do prednosti, a strijelac je bio Benjamin Hadžić na asistenciju Ermedina Demirovića.

Kapiten Austrije Sandi Lovrić je u 30’ iz jedanaesterca izjednačio rezultat.

U drugom poluvremenu Austrijanci su postigli još dva gola preko Kevina Dansa u 50’ i Ceyhuna Tuccara u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Bosna i Hercegovina-Austrija 1:3 (1:1)
Stadion: Marijampole FC, Marijampole (Litvanija).
Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska).
Sudije asistenti: Martin Margaritov (Bugarska), Vytis Snarskis (Litvanija).
4. sudija: Manfredas Lukjanciukas (Litvanija).

Golovi: 1:0 Hadžić (6’), 1:1 Lovrić (30’ penal), Danso (50’), Tuccar (90'+3).

Žuti kartoni: Nikić (BiH), Ehmann, Danso (Austrija).

Bosna i Hercegovina: Valentino Jović, Ševkija Resić (64. Marko Čubrilo), Ivan Miličević, Mato Stanić, Toni Nikić, Besim Šerbečić, Denis Žerić (85. Stipe Jurić), Emir Bijelić, Ermedin Demirović, Zinedin Mustedanagić (58. Marijan Ćavar), Benjamin Hadžić.Selektor: Toni Karačić.

Austrija: Fabian Ehmann, Florian Hainka (84. Marc Ortner), Michael Augustin, Marco Friedl, Kevin Danso, Ceyhun Tuccar, Maximilian Wober, Kelvin Arase (78. Mario Goić), Alexander Kogler (66. Albin Ramadani), Manuel Thurnwald, Sandi Lovrić.Selektor: Manfred Zsak.

Azerbejdžan je u drugom meču grupe sa 2:0 pobijedio Litvaniju.

Bez obzira na poraz „U-19“ reprezentativci BiH su se plasirali u Elitni krug kvalifikacija kao drugoplasirani tim u grupi sa 6 bodova.

Austrija je završila prva sa 9, a bh. juniori su iza sebe ostavili Azerbajdžan (3 boda) i Litvaniju koja je turnir završila bez bodova.

N/FS BIH