Pobjeda nad Egiptom za plasman u finale Paraolimpijskih igara u Riju!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci jutros je u polufinalu Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru slavila protiv Egipta rezultatom 3:0, po setovima 25:23, 25:16 i 25:20.

Egipćani bolje otvaraju utakmicu i dolaze do vodstva 7:4, ali naša reprezentacija pravi seriju 3:0 i dolazi do izjednačenja. Potom seriju pravi naša reprezentacija i dolazi do prednosti 12:9.

Egipat je uspio smanjiti (12:11), ali potom slijedi serija na krilima Mirzeta Durana za vodstvo 17:13. Naša reprezentacija je imala tri vezane set lopte, a potom su Egipćani došli do 24:23. Treću set loptu smo iskoristili, a vodstvo našim odbojkašima donio je odlični Mirzet Duran.

Drugi set otvaramo bolje Egipta i vrlo brzo dolazimo do tri poena prednosti (7:4). Seriju potom prave Egipćani i dolaze do izjednačenja (8:8). U tom trenutku odličnom serijom servisa Adnana Manke dolazimo do 12:8. Novom fantastičnom serijom, ovaj put na servis Sabahudina Delalića idemo na velikih 20:11. Šest vezanih poena naša reprezentacija osvojila je na servis kapitena Delalića. Set smo mirno priveli kraju (25:16) i došli do velikih 2:0.

Naša reprezentacija i treći set otvara bolje. Na servis odličnog Manke pravimo novu seriju i dolazimo do velikih 12:6. Novu seriju pravimo na servis Asima Medića i dolazimo do 18:9. Naša reprezentacija je set mirno privela kraju (25:20) i slavila s ubjedljivih 3:0.

U drugom polufinalu domaćin Brazil poražen je od Irana sa rezultatom 0:3, pa će tako u finalu naši Zlatni momci odmjeriti snage sa Irancima sa kojim su se već jednom sastali u Riju, i to u okviru grupne faze gdje su pretrpjeli jedini poraz na prvenstvu.

Finale je na programu u nedjelju u 17 sati.

RadioSarajevo/BHF PRESS