BiH u pohodu prema šestom evropskom zlatu

ImageReprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedeæoj odbojci danas u 13 sati igra finalni meè Evropskog prvenstva protiv selekcije Rusije.

Evropsko prvenstvo, koje se ove godine odr¾ava u poljskom Elblagu, poèelo je 22. septembra takmièenjem u grupama. BiH se u grupi B nalazila sa Holandijom, Srbijom, Poljskom i Rusijom. Iz ovog dijela takmièenja naša odabrana selekcija izašla je sa svim pobjedama i tako se plasirala u polufinale, gdje je savladana i Njemaèka.

U drugom polufinalnom meèu snage su odmjerili Ukrajina i Rusija, a Rusija je izašla kao finalista.

S obzirom da su izabranici selektora Mirze Hrustemoviæa Rusiju veæ jednom savladali ubjedljivim 3:0, oèekuje se nova titula prvaka Starog kontinenta.

Boje reprezentacije BiH na EP-u brane: Sabahudin Delaliæ (kapiten), Adnan Manko, Asim Mediæ, Ismet Godinjak, Safet Alibašiæ, Mirzet Duran, D¾evad Hamziæ, Ermin Jusufoviæ, Beniz Kadriæ, Ejub Mehmedoviæ, Esad Durmiševiæ, Hidajet Jusufoviæ i Nizam Èanèar.

Kapiten reprezentacije Sabahudin Delaliæ po dolasku na takmièenje je istakao da su svi igraèi spremni i motivisani da osvoje novo zlato.

“Iako smo revoltirani svim onim što se dešavalo oko gubitka slu¾benih prostorija našeg saveza, to nam je dalo dodatni motiv da odbanimo titulu prvaka Evrope. Sve osim zlata za nas bi u ovom trenutku bio neuspjeh”, rekao je Delaliæ.

sarajevo-x.com