Poraz od Rusije u Permu u prvoj utakmici kvalifikacija za EuroBasket 2017

Danas je naša seniorska reprezentacija protiv Rusije u ruskom Permu odigrala svoju prvu utakmicu kvalifikacija za EuroBasket 2017.

Nakon prvih deset minuta naši seniori su imali poen prednosti pri rezultatu 20:19. Na kraju druge četvrtine rezultatska prednost naše reprezentacije se nije mjenjala pa smo na poluvrijeme otišli sa poenom prednosti kod rezultata 35:34.

Nastavak susreta u potpunosti je priprao Rusima. Na otvaraju drugog poluvremena prave seriju od 14-0 i tako prave veliki rezultatski zaostatak. U trećoj četvrtini smo ubacili svega 10 poena, a primili 27, pa smo u posljednjih 10 minuta ovog susreta ušli sa zaostatkom od 16 poena.

Ipak u posljednjoj četvrtini Rusi su prednost povećali za 13 poena (9:22) što je bilo dovoljno za pobjedu od 29 poena nad našom reprezentacijom. Rezultat na kraju susreta glasio je 54:83.

Najefikasniji igrač u našim redovima bio je Jusuf Nurkić sa double-double učinkom od 19 poena i 15 skokova uz dvije asistencije i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Učinak seniora u utakmici protiv Rusije
Učinak seniora u utakmici protiv Rusije

Narednu utakmicu kvalifikacija za EuroBasket naša seniorska reprezentacija igra u subotu 06.09. protiv Švedske u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu sa početkom u 20:15 sati.