U16 – žene: Visoka pobjeda nad Norveškom, protiv Islanda za 17. mjesto

Jučer je naša ženska kadetska reprezentacija protiv Norveške odigrala svoju prvu utakmicu za plasman od 17. do 23. mjesta na Europskom prvenstvu B divizije u Rumuniji.

Nakon prvih deset minuta susreta naše kadetkinje su imale tri poena prednosti pri rezultatu 14:11. U drugoj četvrtini prednost povećavaju za šest poena (11:5) pa je rezultat na poluvremenu glasio 25:16 za našu reprezentaciju.

U nastavku susreta uslijedila je fantastična treća dionica u režiji naših kadetkinja u kojoj postižu 28 poena uz svega 4 primljena, pa tako u posljednju dionicu ulaze sa 33 poena prednosti. U posljednjoj četvrtini naše kadetkinje su potvrdile pobjedu sa dodatnih 12 poena prednosti (23:11) i tako sa ukupno 45 poena razlike, rezultatom 76:31, upisale svoju treću pobjedu na prvenstvu u Rumuniji.

Najefikasnije u našim redovima bile su Ksenija Mitrić sa 17 poena uz 4 asistencije i Sara Heljić postigla 14 poena uz 8 skokova. Po 10 poena su postigle Amina Čehajić i Dragana Domuzin.

Statistički učinak kadetkinja protiv Norveške
Statistički učinak kadetkinja protiv Norveške

Svoju posljednju utakmicu na EP B divizije u Rumuniji naše kadetkinje igraju danas (nedjelja) sa početkom u 15:30 sati protiv Islanda za plasman na 17. mjesto.