Pobjeda nad Portugalom za treće mjesto na Adecco kupu u Sloveniji

Naša muška seniorska košarkaška reprezenacija odigrala je svoju drugu utakmicu u okviru priprema za kvalifikacioni ciklus EuroBasketa 2017.

Svoju drugu pripremnu utakmicu bh. košarkaši odigrali su protiv Portugala i to u okviru Adecco kupa u Sloveniji za plasman na treće mjesto ovog pripremnog turnira.

Nakon prve četvrtine naši košarkaši su imali prednost od dva poena pri rezultatu 28:26. U drugoj četvrtini prednost iz prvih deset minuta su povećali za poen (20:19) pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 48:45 za našu reprezentaciju.

U trećoj četvrtini naši košrkaši su povećali prednost sa poluvremena za 7 poena (18:11) i tako u posljednjih 10 minuta susreta ušli sa prednosti do 10 poena. U posljednjoj četvrtini ovog susreta Portugalci su uspjeli zaostatak smanjiti za pet poena (17:22) pa je tako naša reprezentacija pobjedila Portugal sa rezultatom 83:78 i zauzela treće mjesto na Adecco kupu u Sloveniji.

Najefikasniji igrač u našim redovima bio je Jusuf Nurkić sa 23 postignuta poena uz 7 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte. Dvocifreni su bili još Nemanja Gordić 15 poena uz 5 skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte, Elmedin Kikanović sa 13 poena i Milan Milošević sa 10 poena uz 5 skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Statistički učinak naših košarkaša protiv Portugala
Statistički učinak naših košarkaša protiv Portugala

U finalnom susretu Adecco kupa, domaćin turnira Slovenija bila je bolja od Belgije sa rezultatom 89:59.