Poraz bh. košarkaša u polufinalnoj utakmici Adecco kupa u Sloveniji, za treće mjesto protiv Portugala

Naša muška seniorska košarkaška reprezentacija jučer je odigrala svoju prvu pripremnu utakmicu u okviru priprema za kvalifikacioni ciklus EuroBasketa 2017.

Protivnik našim košarkašima bila je Belgija, a utakmica se Belgijancima je bila polufinalna utakmica u okviru pripremnog turnira ‘Adecco kup 2016’ koji se održava u Sloveniji.

Nakon prvih 10 minuta igre naši košarkaši su imali prednost od 8 poena, pri rezultatu 20:12. Druga četvrtina je pripala Belgijancima koji su uspjeli preokrenuti rezultat (21:12) i tako smo na poluvrijeme otišlli sa poenom zaostatka. Rezultat na poluvremenu je glasio 32:33.

U nastavku susreta treća četvrtina je pripala našim košarkašima (18:15) pa se u posljednjih 10 minuta ovog susreta ušlo sa dva poena prednosti našeg tima. Ipak Belgijanci su na 2:15 minute napravili rezultatski preokret koji su uspjeli sačuvati do kraja susreta, pa je rezultat na kraju susreta glasio 68:73 za Belgijance.

Najefikasniji u našim redovima bio je Elmedin Kikanović sa postignutih 20 poena uz tri skoka i dvije asistencije za 26 minuta provedenih u igri. Dvocifreni učinak imao je Džanan Musa sa 16 poena uz tri skoka, četiri asistencije i dvije urkadene lopte. Na terenu je proveo 32 minute i bio je košarkaš koji je proveo najviše vremena na parketu u našem timu, ali i na susretu. Treći igrač sa dvocifrenim učinkom u našem timu bio je Milan Milošević sa učinkom od 13 poena uz devet skokova i dvije ukradene lopte za provedenih skoro 29 minuta na parketu.

Statistički učinak naših košarkaša u susretu sa Belgijom
Statistički učinak naših košarkaša u susretu sa Belgijom

U drugom polufinalnom susretu Slovenija je bila bolja od Portugala sa rezultaom 67:51 pa će se u finalu sastati sa Belgijom. Finalni susret je na rasporedu danas od 17:30 sati.

U utakmici za treće mjesto naša reprezentacija će se sastati sa Portugalom. Susret za treće mjesto je na rasporedu danas od 20 sati.