U18 – žene: Treća pobjeda u tri odigrana susreta, BiH bolja od Islanda

Večeras je naša ženska juniorska reprezentacija odigrala svoj treći susret na Europskom prvenstvu B divizije koje se održava u Sarajevu.

Protivnik je bio Island koji je u dvije odigrane utakmice upisao dvije pobjede. U prvoj četvrtini naše djevojke prave rezultatsku prednost od 9 poena pa se u drugu četvrtinu otišlo pri rezultatu 25:16. U drugoj četvrtini Islanđanke su uspjele smanjiti zaostak na 7 poena pa je rezultat na poluvremenu glasio 42:35 za našu reprezentaciju.

Rezultatsku prednost od 7 poena naše djevojke su uduplale u trećoj četvrtini (27:20) i tako sa 14 poena prednosti ušli u posljednjih 10 minuta susreta. U posljednjoj četvrtini naše djevojke su povećale prednost za dva poena i tako postavile konačnih 88:72 za novu ukupno treću pobjedu u do sada tri odigrane utakmice na prvenstvu.

Najefikasnije u našim redovima bile su Melisa Brčaninović sa 24 poena uz 10 skokova i četiri ukradene lopte, Milina Mišeljić sa 20 poena uz 14 skokova, četiri asistencije i četiri ukadene lopte i Nikolina Zubac sa 20 postignutih poena uz 5 skokova.

Statistički učinak naših djevojaka u susretu protiv Islanda
Statistički učinak naših djevojaka u susretu protiv Islanda

Svoj posljednji susretu okviru grupne faze naše juniorke igraju sutra (srijeda – 18:45 sati, KSC Ilidža) protiv posljednjoplasirane ekipe grupe A. Riječ je o Rumuniji koja u tri susreta pretrpjela je tri poraza.

Kao prvoplasirana ekipa grupe A naša ženska juniroska reprezentacija u četvrtfinalu će za protivnika dobiti drugoplasiranu ekipu grupe B, a protivnik biti će poznat sutra nakon odigranih preostalih susreta u grupi B (Albanija-Poljska, Ukrajina-Bjelorusija).

Stanje na tabeli - grupa B
Stanje na tabeli – grupa B