Tri kandidata za selektora rukometne reprezentacije BiH

Konkurs Rukometnog saveza BiH za poziciju selektora seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine okončan je jučer u ponoć, a prijave su podnijeli Bilal Šuman, Zdravko Medić i Tihomir Devčić.

Za poziciju koju je nakon posljednjeg kvalifikacionog ciklusa za svjetsko prvenstvo napustio dugogodišnji selektor BiH Dragan Marković najozbiljniji kandidat je Šuman, pomoćni trener u danskoj ekipi Kolding koji je također bio prvi izbor Stručne komisije Rukometnog saveza BiH prije početka prošlih kvalifikacija.

Zdravko Medić trenutno obavlja funkciju trenera Zrinjskog, a kao igrač Rukometnog kluba Metković osvojio je prvenstvo Hrvatske, EHF kup i hrvatski kup, dok je s HK Bregenz osvojio prvenstvo Austrije.

Tihomir Devčić nije poznato ime u BiH, a posljednji angažman imao je na Kosovu u Ženskom rukometnom klubu Khf Prishtina Hendboll.

Stručna komisija Rukometnog saveza BiH će razmotriti kandidature, te odlučiti ko je najbolji kandidat za reprezentaciju BiH, a zatim prijedlog uputiti Izvršnom odboru RSBiH koji bi trebao donijeti konačnu odluku.

FENA