Ekskluzivno iz Makedonije

ImageUpravo smo primili ekskluzivnu vijest iz Makedonije, da su izabranici Halida Demiroviæa izgubili sa samo jednim golom razlike protiv jake ekipe Egipta.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine veèeras je u Skoplju u prvom kolu turnira Makedonija trophy izgubila od Egipta, rezultatom 34:35.

Naši su imali remi sve do 10 sekundi prije kraja, kada smo primili gol, te smo pora¾eni. Meðutim, glavni uzrok poraza bh. tima je loša igra u prvom poluvremenu, jer smo nakon 30 minuta igre za Egipæanima zaostajali èak sedam golova (13:20). Najefikasniji u našem timu veèeras je bio Vukašin Stojanoviæ sa devet postignutih golova.

Utakmicu drugog i posljednjeg kola grupne faze naši igraju u èetvrtak u Velesu kada æe nam protivnik biti Crna Gora. Susreti za plasman na Makedonija Trophyu su u petak.

Podsjetimo, kroz utakmice na turniru u Makedoniji naša nacionalna selekcija uigrava se pred utakmice decenije protiv Maðarske, to jeste bara¾a za plasman na Svjetsko prvenstvo Hrvatska 2009. U prvom meèu bara¾a gosti smo u Maðarskoj 7. juna, a revanš je sedam dana u sarajevskoj dvorani «Mirza Delibašiæ».

sportsport.ba