U20 – žene: Francuska i Mađarska bolje od BiH u okviru grupne faze EP u Portugalu

Ženska U20 reprezentacija poražena je sinoć od selekcije Mađarske rezultatom 97:82, u utakmici trećeg kola C grupe Evropskog prvenstva A divizije u Portugalu.

Naše djevojke su dobro otvorile meč, ali su gošće već u drugoj dionici krenule da preuzimaju stvari u svoje ruke. Mađarice su na poluvrijeme otišle sa prednošću od pet poena (47:42), da bi je do kraja utakmice i uvećale.

BOSNA I HERCEGOVINA – MAĐARSKA 82:97 (22:18, 20:29, 17:23, 23:27)

Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju zabilježila je svoj drugi poraz na Evropskom prvenstvu A divizije u Portugalu. Iako su naše djevojke imale aktivan rezultat sve do sredine posljednje četvrtine, Franuska je na kraju slavila rezultatom 73:63, u utakmici drugog kola C grupe Eurobasketa.

Za razliku od premijernog meča protiv Slovenije, naše djevojke odlično su otvorile utakmicu. Straha nije bilo, iako su naspram sebe imali znatno iskusnijeg rivala. Borile su se izabranice Mare Lakić-Brčaninović, ginule za svaku loptu i sve do 35. minuta imale aktivan rezultat.

I kada smo mislili da su naše djevojke na pravom putu da pobijede favorizovanog protivnika, Francuskinje su pokazale da nisu slučajno među glavnim favoritima za osvajanje medalje. U odlučujućim trenucima bile su pribrane, preuzele konce igre u svoje ruke i na našu žalost, stigle do trijumfa.

FRANCUSKA – BOSNA I HERCEGOVINA  73:63 (13:15, 23:19, 18:19, 19:10)

Porazom od Mađarica, naše djevojke su zauzele četvrto mjesto u grupi, te će u 1/16 finala odmjeriti snage sa prvoplasiranom ekipom iz D grupe, Rusijom.

Na Evropskom prvenstvu u Portugalu danas je slobodan dan, a sutra od 19.30 časova naše djevojka očekuje susret 1/16 finala protiv Rusije.

KS BIH