U17 reprezentativci plasirali se u finale Međunarodnog turnira u Travniku

Nakon što ih je u prvom meču Međunarodnog turnira u Travniku selekcija Egipta propisno namučila, kadetska reprezentacija naše zemlje bez problema je savladala KK Travnik rezultatom 90:54 i tako zakazala finale reprezentaciji Crne Gore, a meč je na programu sutra u 15:30 sati.

Da neće imati milosti prema domaćinima turnira, bh. kadeti su u nekoliko prvih minuta sureta pokazali potpunu nadmoć. Musa i društvo meč su otvorili serijom 7:0, dok su košarkaši Travnika na prve poene čekali do treće minute prve dionice (7:2).

Bezidejne napade Travnika izabranici Josipa Pandže s lakoćom su zaustavljali čemu svjedoči i rezultat nakon prvih deset minuta – 25:10.

U nastavku mnogo bolja igra Travnika koji je odoljevao evropskim prvacima sve do polovine druge dionice (36:16), nakon čega Pandžini momci ponovo hvataju zalet i prave seriju od četiri neuzvraćena poena (40:16), da bi se na odmor otišlo sa rezultatom 40:19. Bh. kadete krasio je sjajan protok lopte u ofanzivi, dok je na vrhuncu defanzivnog zadatka bio Mutić koji je do poluvremena upisao pet skokova.

Igra domaćina u potpunosti se raspala u trećoj dionici, a naši momci su serijama od četiri poena prvo Burke, pa onda Radosavljevića otišli na velikih 31 poena viška (52:21) i već tada pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Pandžini Puleni meč su rutinski priveli kraju, te razliku do kraja meča povećali na velikih 36 koševa.

S obzirom da Sani Čampara nije ulazio u igru, a da je Musa svoj posao završio za 10 minuta, bh. kadete je do pobjede predvodio Aljoša Janković sa 14 poena, a fenomenalnu partiju odigrao je Burko koji je meč završio sa 13 poena i 11 skokova. U ekipi Travnika najviše je pokazao Gradaščević sa 17 poena, a dvocifreni su bili Preljević i Marković sa 13, odnosno 11 koševa.

u17_statistika_turnirtravnik_1dan_2
Statistički učinak naših košarkaša u večerašnjem susretu

Oslobođenje / BHF PRESS