U17 reprezentativci deklasirali Egipat u prijateljskom meču u Kaknju

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je večeras u Kaknju u prijateljskoj utakmici odabranu selekciju Egipta rezultatom 80:40.

U sjajnoj atmosferi u Sportskoj dvorani Kakanj izabranici Josipa Pandže bili su motivisani od samog početka. U uvodnim minutama domaći su poveli 6:2. Raspoloženi Džanan Musa bio je sjajan u bh. timu. Pogađao je i razigravao. Prva četvrtina okončana je vodstvom aktuelnih kadetskih prvaka Evrope 17:8.

Premda je na pres konferenciji na novinare naglašeno kako naš državni tim nije u punoj formi, stvarnost je bila drugačija. Razigrani bh. reprezentativci su u drugoj dionici potpuno razbili selekciju Egipta. Trojkom Čampare u posljednjim trenucima prvog poluvremena stigli su na plus 16, bilo je 38:22. Kapiten Musa ubacio je 15, a Čampara 6 poena.

Prednost bh. tima se povećavala i u trećoj dionici. Nakon dvije minute igre semafor je pokazivao 46:23. U tim trenucima selektor Egipta je zatražio time-out. Na kraju treće četvrtine bilo je 57:30. Razlika u kvalitetu bila je očigledna. Prednost se stalno povećavala. Tako je u 36. minuti bilo 72:31.

Odbrana bh. tima bila je na visini zadatka. Lako su zaustavljali napade gostiju, a iz kontranapada su izabranici Josipa Pandže konstantno povećavali prednost.  U 38.minuti meča bilo je 78:34.  Krajnji rezultat glasio je 80:40.

Najefikasniji u bh. timu bio je Džanan Musa sa 21 poenom. Narednu prijateljsku utakmicu bh. kadeti igraju u četvrtak u Kaknju protiv Turske.

Klix