Muške omladinske košarkaške selekcije BiH saznale protivnike na EP 2016

Danas je u Minhenu održan žrijeb kvalifikacija za Eurobasket u seniorskom uzrastu, a protivnike su saznale i mlađe selekcije.

Košarkaši Bosne i Hercegovine do 20 godina, koji su prošle godine ispali u B diviziju, ove godine će pokušati izboriti povratak u društvo najboljih preko Europskog prvenstva u Grčkoj, koje će biti održano od 15. do 24. jula.

U-20 reprezentacija Bosne i Hercegovine će nastupiti u grupi D sa selekcijama Hrvatske, Bugarske, Slovačke i Rumunije.

Muška juniorska reprezentacija je proteklog ljeta napravila sjajan rezultat i malo je nedostajalo da dođemo do velikog finala protiv domaćina Grčke. Na današnjem žrijebanju koje je održano u njemačkom Munchenu smo saznali protivnike za Europsko prvenstvo koje će biti održano u turskom Samsunu.

U grupi smo sa Latvijom, Litvanijom i Izraelom. Prvi meč je na rasporedu 30.07 kada nastupamo protiv Izraela, dok je drugi na rasporedu 31.07. protiv Litvanije, a treći je na rasporedu 02.08. protiv Latvije.

Kadetska košarkaška reprezentacija je saznala protivnike na Europskom prvenstvu A divizije koje će biti održano od 12. do 20. augusta 2016. godine. U našoj grupi će biti naš protivnik iz finala u Kaunasu, ekipa Litvanije, te Crna Gora i Francuska.

Biće ovo još jedan veliki test za igrače rođene 2000. godine i mlađe. Nadamo se da će naši momci uspjeti napraviti još jedan veliki rezultat i na taj način osigurati narednim generacijama nastup u elitnoj, A diviziji.

BHF PRESS/KS BIH