Ženske omladinske košarkaške selekcije BiH saznale protivnike na EP 2016

Na današnjem izvlačenju u njemačkom Munchenu, naša ženska reprezentacija do dvadeset godina  je dobila protivnike u grupnoj fazi A divizije. Prošle godine smo sjajnom igrom u Podgorici izborili plasman u elitnu, A diviziju, da bi danas dobili protivnike.

Prvi protivnik će biti reprezentacija Portugala 09.07.2016. godine, dok će drugo kolo biti na rasporedu 10.07.2016. godine i to protiv Poljske.

Utakmica trećeg kola će biti odigrana 12.07.2016. godine i to protiv Španije. Europsko prvenstvo se igra od 09. do 17. jula i to u portugalskom Matosinhosu. Želimo našim mladim djevojkama puno sreće na Europskom prvenstvu koje će igrati.

Ženska juniorska reprezentacija je u petak dobila protivnike sa kojima će nastupati u grupnoj fazi Europskog prvenstva B divizije čiji će domaćin biti Bosna i Hercegovina.

Europsko prvenstvo je na rasporedu od 23. do 31. jula. Protivnici naše reprezentacije će biti Portugal, Rumunija, Finska i Island. Prvi meč je na rasporedu 24. jula kada nastupamo protiv Finske.

Drugo kolo se igra narednog dana i protivnik je Portugal, a onda nas 26. jula čeka duel protiv Islanda. Utakmica posljednjeg kola je na rasporedu 27. jula i nastup protiv Rumunije.

Nadamo se da će naša reprezentacija ove godine ostvariti plasman u elitnu A diviziju i tako krenuti putem naše reprezentacije do dvadeset godina.

KS BIH