Zloupotreba imena i grba BHFANATICOS

alt

Po ko zna koji put u medijima i javnosti se zloupotrebljava ime i grb BHFanaticosa, a mnogi to čine radi lake zarade novca i punjenja privatnih džepova.

Ovih dana u medijima se pojavila plakata i informacija da BHFanaticos zajedno sa TV kućom Hayat organizuje koncert Mirze Šoljanina nakon utakmice fudbalske reprezentacije BiH u Lihtenštajnu.

Ovim putem želimo da obavijestimo naše članove, simpatizere, prijatelje, posjetioce naše stranice, da BHFanaticos nema apsolutno ništa sa organizacijom ovog koncerta i da BHFanaticos neće imati učešće u ovoj manifestaciji.

Takođe želimo da, po ko zna koji put, opomenemo sve one koji zloupotrebljavaju naše ime i naš grb, da BHF neće više tolerisati takvo ponašanje i djelovanje pojedinaca i organizacija, te da ćemo poduzeti sve moguće mjere da spriječimo i kaznimo počinitelje takvih djelovanja, a protiv onih « najpametnijih » zadržavamo pravo da istjeramo pravdu onako kako to najbolje umijemo i znamo. Navijački i u našem stilu.

Prvenstveno mislimo na moderatore koji drže Facebook stranice pod našim imenom, na one koji se potpisuju našim imenom, na one koji štampaju i prodaju odjeću i rekvizite sa BHF obilježjima te organizatore ovakvih i sličnih teferiča u naše ime.

BHFanaticos je pravno registrovana organizacija kod Ministarstva Pravde BiH, a isto tako su i naš naziv i logo zaštićeni kod Instituta za intelektualno vlasništvo BiH i svako neovlašteno korištenje predstavlja zloupotrebu istog.

BHF je ime koje je stečeno u znoju, radu, odricanju pa čak i u krvi u nekim slučajevima, na Tribinama širom Evrope i Svijeta, BHF je ime koje je vezano isključivo za Tribinu i kao takvo treba da ostane. 
Učinićemo sve da se naše ime ne prlja, ponižava i iskorištava.
Učinićemo sve da sačuvamo Naš Obraz.

BHFanaticos