CRVENI KARTON

Ako neki igrač dobije žuti karton u jednoj utakmici i nakon određenog perioda igre napravi prekršaj kojim zaslužuje i drugi – to znači isključenje i CRVENI KARTON!

Za nas su ove kvalifikacije "jedna utakmica" i nakon dodijeljenog žutog kartona, naš savez i selektor Sušić napravili su takav prekršaj u Izraelu, za koji nije dovoljna samo opomena, nego smo prinuđeni da vam dodijelimo CRVENI KARTON!

Nakon historijskog uspjeha i plasmana na SP u Brazil, svaku grešku selektora smo gledali "kroz prste", nismo postavljali pitanja, pružali smo nesebičnu podršku, ali zna se da mi ovu državu i ovu reprezentaciju volimo više od bilo kojeg pojedinca. Tako, došlo je vrijeme za onu ružniju stranu medalje.

Mi, BHFanaticosi, pozivamo selektora Sušića da časno, sam podnese ostavku, jer već je jasno da s njim na kormilu mi dalje ne možemo. Nadamo se da u njemu ima ponosa i da će odmah pri dolasku u Sarajevo zakazati Press i objaviti kako se povlači za dobrobit svih nas.

Ne znam kako je njemu večeras bilo gledati ovu nemoć, jad, čemer na terenu, ali nama i igračima srce se cijepalo i trebat će dugo vremena da se polako sastavi u jednu cjelinu.

Ukoliko u tebi gospodine selektore nema toliko dostojanstva i ne ispuniš naš zahtjev, mi onda tražimo da Savez, na čelu sa predsjednikom Begićem, napravi pravi potez i uruči otkaz već spomenutom gospodinu!

Ovo pismo nije samo jedno od mnogih "piskaranja" tamo nekih navijača i vi ste toga svjesni. Vi znate da nas ne možete kupiti! Vi znate na šta smo mi spremni! Ovo je KRAJ i tražimo, zahtjevamo promjene!

Ili mi ili Sušić, ili mir ili rat! Jednom smo ratovali, ratovat' ćemo opet, ali znajte da ne gubimo!


 

BHFanaticos