Safet Sušić nezadovoljan: S ovakvom igrom ne bismo pobijedili Kipar

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine golovima Vedada Ibiševića u dva navrata i Edina Džeke savladala je na tuzlanskom Tušnju pred oko 9.000 gledalaca Lihtenštajn sa 3:0 u prvoj i posljednjoj provjeri pred start kvalifikacija za EURO 2016.

Susret je bio odlučen nakon prvih pola sata igre, a u nastavku naši reprezentativci držali su konce igre u svojim rukama, ali se mreža Petera Jehlea nije tresla.

“Rezultatom sam zadovoljan, ali igrom ne. Sa ovakvom igrom ne bismo pobijedili Kipar. Imali smo sličnu situaciju prije nekoliko godina kada smo lagano dobili Luksemburg, a onda nas je na Koševu porazila Francuska. Tuzlanska publika, koja nas je izvanredno podržala, zaslužila je mnogo više od nas. Imamo još pet dana i uočene nedostatke moramo eliminisati”, kaže Safet Sušić.

Sušić nije licitirao imenima reperezentativaca koji su uslovno rečeno podbacili. Naglasio je kako su morali biti konkretniji u duel igri, pasovima, završnici… O debitantima, ali i onima koji su na prste jedne ruke mogu nabrojati nastupe u "repki" kaže:

"Zadovoljan sam učinkom Sanjina Prcića, ali i Tonija Šunjića. Ne bih se složio da je Prcić preuzeo ulogu Misimovića, prije bih rekao da je to Pjanić. Uglavnom moramo biti oprezni, jer ponavljam, sa ovakvom igrom nećemo pobijediti Kipar, koji je mnogo ozbiljnija reprezentacija od Lihtenštajna", kaže Sušić.

Reprezentativci BiH večeras se vraćaju u trening kamp u Zenici gdje će sutra nastaviti pripreme za prvi kvalifikacioni ciklus za EURO 2016.

Klix