Šuman pozvao 20 igrača za kvalifikacioni dvomeč sa Švicarskom

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman, saopćio je spisak rukometaša na koje će računati u dvije predstojeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Švicarske.

Na Šumanovom spisku se nalazi 20 rukometaša, a to su: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Edin Tatar, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Srđan Predragović, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Marko Tarabocchia, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović i Ibrahim Haseljić.

“Nemamo nikakvih kalkulacija. Ukoliko razmišljamo, a razmišljamo o Svjetskom prvenstvu, moramo dati sve od sebe da obje utakmice protiv Švicarske iskoristimo na najbolji mogući način, a to su dvije pobjede. Analizirat ćemo protivnike i maksimalno se pripremiti za odlučujuće utakmice naše reprezentacije”, izjavio je Šuman.

Podsjećamo, naši rukometaši će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 10. januara igrati gostujuću utakmicu protiv Švicarske, a tri dana kasnije planirana je domaća utakmica u Tuzli sa istom reprezentacijom.

Klix