Tanković: Džeko je obećao raj, ali Zlatan mi je rekao samo jedno

"Rat" za Muamera Tankovića je gotov. Iako je utakmica protiv Turske samo prijateljski dvoboj, Bosanci mogu zaboraviti na mladog igrača Fulhama, piše švedski list Aftonbladet.

"Ovdje želim igrati. Ovo je moja zemlja. Rođen sam i odrastao ovdje i učiniti ću sve za moju zemlju", izjavio je Tanković pred prvi trening sa reprezentacijom Švedske. 

Edin Džeko je nastojao ubijediti Muamera Tankovića da igra za BiH. Napadač Manchester Cityja sastao se sa Tankovićem u jednom londskom hotelu i uvjeravao ga da odustane od igranja za Švedsku.

"Rekao mi je mnogo stvari. Obećao mi je stvari koje ne mogu reći u intervjuu."

Nakon pitanja švedskih novinara da li mu je Džeko obećao materijalne stvari, Tanković je rekao da mu je "obećao raj". 

Kec iz rukava Šveđana bio je poziv Zlatana Ibrahimovića.

"To je bilo iznenađenje. On je kontaktirao mog agenta koji nas je spojio, te smo razgovarali. Zlatan je najveći u Švedskoj. Kada vas on nazove, to je ostvarenje sna", kazao je mladi napadač Fulhama. 

Tanković je otkrio i detalje razgovora sa Ibrahimovićem.

"Zlatan je Zlatan. Bilo je jako zabavno razgovarati sa Ibrahimovićem, ali on nije govorio mnogo o nacionalnom timu. Rekao je samo da slijedim svoj osjećaj i da ne slušam nikog drugog", rekao je Tanković. 

Švedski novinari su ga pitali šta su mu Šveđani obećali ako mu je BiH obećala raj. 

"Švedska mi nije obećala ništa. Rođen sam i odrastao ovdje i trudiću se da dam maksimum za svoju zemlju", zaključio je Muamer Tanković za švedske medije. 

Tanković bi u srijedu trebao debitovati za Švedsku u prijateljskoj utakmici protiv Turske u Ankari.

Brzevijesti.ba