INTERVIEW: Muhamed Toromanović za BHFanaticos.com

Rođen je 09.04.1984. godine u Cazinu. Muhamed Toromanović, pivotmen bh. reprezentacije, u dosadašnjoj karijeri nosio je pet sezona dres sarajevske Bosne (od 2003. do 2008. godine), tri sezone danskog Koldinga (od 2008. do 2011. godine), a od juna 2011. godine je član poljske Wisle Plock. U dresu sa državnim grbom debitovao je 2003. godine.

U nastavku ovog teksta Vam donosimo razgovor sa njim u kojem popularni Tore govori o reprezentaciji, trenutnom klubu, poljskom rukometu, kao i o svojim željama u budućnosti.

Za početak ovog razgovora, reci nam, da li si se odmorio poslije reprezentativnih obaveza? 

Pa i nisam se baš odmorio, odmah poslije reprezentacije sam se vratio u klub, gdje sam se priključio pripremama i imali smo neke test utakmice tako da je bilo naporno, ali izdržalo se.

Kako si zadovoljan igrama u našoj grupi gdje smo na kraju ipak uspjeli, da li smo konačno sazreli da igramo na nekoj smotri najboljih?

Igrama baš i nisam zadovoljan, mislim da u baražu i uopšte u budućnosti moramo bolje igrati ako želimo vidjeti neko veliko takmičenje, najvažnije je da smo pobijedili a sad evo znamo da dolazi Island, veliko ime u rukometu u posljednjoj deceniji i sigurno je da neće biti lako. Oni su favoriti ali to će morati pokazati u te dvije utakmice. Da li mi konačno imamo kvalitet da se kvalifikujemo to ćemo vidjeti uskoro, a ja sam mišljenja da mi kvalitet koji posjedujemo, individualni, nikad ne iskoristimo.

Toromanović je za pet sezona provedenih u sarajevskoj Bosni osvojio tri prvenstva i dva domaća kupa

Kako se osjećaš u Wisli Plock?

Tu u Wisli mi je super, već mi je treća sezona i imamo kvalitetnu ekipu koja može parirati i najvećim evropskim klubovima.

Ivan Milas je sada tvoj saigrač. Kako se on navikao na novi klub?

Milas je od ove sezone moj novi klupski kolega i on se dobro snašao, mislim da će uz dosta rada sa našim trenerom (koji je poznat po radu sa mladima – Manolo Cadenas, selektor Španije) izrasti u evropskog igrača.

Toromanović je u junu 2008. godine postao član danskog Koldinga

Da li si pratio Evropsko prvenstvo u rukometu, ko te je na prvenstvu pozitivno a ko negativno iznenadio?

Prvenstvo sam pratio koliko sam mogao od svojih obaveza u klubu a pozitivno me iznenadila Austrija koja je svim protivnicima bila neugodan protivnik iako nisu napravili neki rezultat a negativno – teško mogu nekog izdvojiti jer je tu jedna tekma dovoljna da se ne napravi odličan rezultat.

Poznavatelj si Poljskog rukometa. Jesu li Poljaci mogli bolje ili su morali bolje?

Poljaci su recimo pobjedom protiv Rusije dobili krila pa su skoro i do polufinala došli i mislim da je gledano na njihov sastav i igru koju su prikazali šesto mjesto dobar rezultat.

Toromanović je već treću sezonu član poljske Wisle

Šta su tvoje želje u budućnosti i kakve ciljeve imaš? 

Što se tiče mojih želja i ciljeva u budućnosti, još uvijek ne znam gdje ću nastaviti karijeru ali bitno mi je da igram dobro i najvažnije da budem zdrav pa onda neće biti problema oko pronalaženja kluba.

I za kraj, kakvu poruku šalješ navijačima? 

Još za kraj bih pozdravio naše navijače i zahvalio im se na dosadašnjoj podršci, nadam se da će ovako i nastaviti te da ćemo ih mi uspjeti obradovati u skorije vrijeme i otići na neko veliko takmičenje. BHF forever!

BHF PRESS