Borbenost i vjera u sebe donijeli su nam tri boda

Reprezentacija BiH je ostvarila pobjedu od 2:1 protiv Slovačke u revanš utakmici odigranoj u Žilini.

U odličnoj atmosferi i uz podršku velikog broja navijača naš tim je počeo ofanzivno prvo poluvrijeme, ali i pored brojnih  šansi nismo uspjeli postići pogodak.  Slovaci dolaze u vodstvo u 42. minuti, golom Hamšika, tako da se na odmor otišlo sa rezulatom 1:0 za domaći sastav.

U nastavku utakmice  do izjednačenja dolazi tek u 70 minuti kada se u listu strijelaca upisuje  Ermin Bičakčić.

Konačan rezult od 2:1 za naš tim postavlja Izet Hajrović, izuzetnim pogotkom,  u 77. minuti, samo minut nakon što je ušao u igru.

Na press konferenciji, nakon utakmice selektor Safet Sušić je između ostalog izjavio:
„Mislim da je ovo bila lijepa utakmica, sa puno šansi i tri lijepa gola. Pobijedili smo jednog veoma jakog protivnika, koji nam je zadao puno problema, ali za razliku od Zenice, ovdje smo igrali bolje i zasluženo pobijedili. Mojim igračima čestitam na pobjedi, zahvaljujem se publici koja je bila naš 12 igrač i svima koji su vjerovali u nas“.

Na pitanje o kvalitetu Hajrovića selektor je rekao: „ Istina je da je momak odlučio utakmicu,  ali mi smo se uvjerili u njegov kvalitet već na prvom treningu kad je došao. Međutim ovdje treba izdvojiti sve igrače koji su igrali ali i one koji su bili na klupi. Moji momci večeras nisu odustajali i vjerovali su do kraja u pobjedu“.

Na kraju Sušić je na pitanje šta ova pobjeda znači odgovorio da je ova pobjeda velika stvar za našu zemlju i ona je poklon za sve navijače u BiH.

N/FS BIH