Seniori pobijedili „U-21“ reprezentaciju

Večeras je na stadionu „Grbavica“ odigrana trening utakmica između „A“ i „U-21“ selekcija BiH, a pobijedili su seniori rezultatom 2:1.
 
Izabranici Safeta Sušića poveli su u 22. minuti susreta efektnim golom Senijada Ibričića. Izjednačenje mladim reprezentativcima donio je Filip Arežina u 35. minuti, a konačnih 2:1 postavio je Edin Džeko u 41. minuti susreta.
 
A selekcija igrala je u sastavu: Begović, Vršajević, Zukanović, Pandža, Šunjić, Zahirović, Višća, Pjanić, Medunjanin, Ibričić, Džeko. U nastavku su zaigrali: Fejzić, Svraka, Mujdža, Lulić, Sesar.
 
Boje mlade reprezentacije branili su: Jajalo, Kovačević, Hajrović, Bevab, Jevtić, Mešanović, Grahovac, Arežina, Duljević, Cimirot, Maletić. Još su igrali: Pirić, Jakupović, Marković, Graovac, Petrić, Prcić, Travančić, Kunić, Kvesić, Čajić, Ćemalović.
 
Na press konferenciji nakon utakmice selektori su izjavili:
 
Safet Sušić: „Čestitam na dobroj igri mladoj reprezentaciji, dobro su nas namučili. Zapazio sam dosta igrača i već sam tražio da vidim gdje igraju. Kad je riječ o Salihoviću nisam htio da rizikujem. Imamo još sedam dana i mislim da će svi biti spremni za Latviju.”
 
Vlado Jagodić: „Nastojali smo biti što ozbiljniji protivnik kao što smo i najavili. Najvažnije je da se niko nije povrijedio i da je ovo bila jedna dopadljiva utakmica. Debitant Hajrović je pokazao da je školovan igrač i samo mu treba malo vremena da se prilagodi.”
 
N/FS BIH / BHF PRESS