Odzvonilo i banditima iz NSBiH: Komitet za normalizaciju suspendirao Ušanovića i Kureša

Kriminalni dvojac još ranije je proglašen krivim po svim tačkama optužnice za produženo krivično djelo porezne utaje i zloupotrebe položaja

alt

Munib Ušanović i Miodrag Kureš suspendirani su od strane Komiteta za normalizaciju NSBiH do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se protiv njih vodi pred Sudom BiH.

Podsjećamo da su nekadašnji generalni sekretar Saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i sekretar za finansije i marketing Miodrag Kureš proglašeni su krivima po tačkama optužnice za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja te su osuđeni na po pet godina zatvora.

FIFA i UEFA zadovoljne Komitetom za normalizaciju NSBiH

Izaslanici FIFA-e i UEFA-e boravili dva dana u Sarajevu

Članovi Komiteta za normalizaciju NSBiH u protekla dva dana u Sarajevu su razgovarali s predstavnicima UEFA-e i FIFA-e Evom Pasquier i Marcelom Benzom.

Pasquier i Benz informirani su i o sastancima s vodećim ljudima iz entitetskih saveza, odnosno Zapadnohercegovačkog kantona na kojima su jasno precizirani njihovi stavovi i zahtjevi.

“Dobili smo informacije o dosadašnjim sastancima Komiteta za normalizaciju obavljenih i s predstavnicima entitetskih saveza. Pozitivno je što su uočene promjene u razmišljanju ljudi koji odlučuju o bh. nogometu”, kazao je Benz, koji je najavio da će čelnike FIFA-e i UEFA-e upoznati o detaljima sastanka.

Nije mogao potvrditi da li će zahtjeve FSRS-a prihvatiti FIFA i UEFA, naglasivši da će sve biti mnogo jasnije nakon sastanka članova Komiteta za normalizaciju sa Seppom Blatterom i Michelom Platinijem, 12. maja.

(FENA)