Safet Sušić: Naš tim je mnogo jači od grčkog

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, nije imao zamjerki na igru svojih izabranika u velikoj pobjedi nad selekcijom Grčke. Pape je bio sretan i zadovoljan igrom, a posebno rezultatom. Zmajevi su pokazali zrelost nadigravši odlični tim Grčke, a selektor je nakon utakmice s dosta optimizma najavio i naredne reprezentativne akcije.

”Imamo još pet utakmica, ali optimisti smo. Večeras nismo morali pobijediti jer  nam je i bod bio dovoljan za prvo mjesto pred nastavak kvalifikacija. Svaka naredna utakmica je ključna i tako ćemo se postaviti na terenu. Sad nam već niko ne bi oprostio ako ne odemo u Brazil”, kazao je selektor Sušić i dodao:

”Od prvog trenutka sam pokušavao da moja ekipa igra, nekada to nije izgledalo onako kako se očekuje. Uvijek sam igrao ofanzivno, kada igraš protiv jakog protivnika moraš da igraš i oprezu. Ja koji sam uživao u postizanju golova, kritikovali su me nekad da igramo defanzivno, ali nije tako. Naš tim večeras je pokazao da je jednostavno bolji od grčkog sastava”, završio je selektor.

Reprezentacija će naredni meč igrati u gostima protiv Latvije 7. juna.

Radiosarajevo.ba