Imširović: I onda se pitaju zašto Hajrović ili Seferović nisu u BiH dresu

Ružne se stvari dešavaju u juniorskoj reprezentaciji, gdje se kvalitet očito procjenjuje na osnovu džepa, tj. novca koji je potrebno izdvojiti kako bi se igralo u reprezentaciji….

Da li ste se kada zapitali zašto jedan Sead Hajrović ( Arsenal), Dario Dumić ( Brondby), Haris Hodžić ( Watford), Kenan Kodro ( Real Sociedad), Bahrudin Atajić ( Celtic), Almir Kasumović ( Hannover), Izet Hajrović ( Grasshoperss), Anjor Osmanović ( Chelsea),…. ne igraju za BiH?

Da li ste se ikada zapitali da li postoji korumpiranost u našem fudbalu, odnosno reprezentativnim selekcijama? E pa odgovor je decidan- ima. 

Da je novac bitan, odnosno da novac igra presudnu ulogu jasno se vidi u  juniorskoj reprezentaciji, koju predvodi Toni Karačić.  Javna je tajna da je Izet Hajrović morao da plati mešetarima bh.fudbala određenu svotu novca kako bi mogao obući nacionalni dres, no Hajrović se nije želio spustiti na taj nivo pa je brže bolje otišao u Švicarsku ( Sav se scenarij odigrao za vrijeme selektora Zorana Bubala). 

Ako ste mislili da je to prošlost, e pa grdno ste se prevarili. Naime, sramno je ono što rade selektori, odnosno šta radi selektor Karačić. Naime, nesvakidašnja se situacija dogodila  sinoć kada je iz reprezentacije izbačen Emir Imširović, mladi stoper te velika nada iz Švicarske.

Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo. Igrao sam prijateljski susret u Austriji, a bio sam sada i na pripremama. Sinoć mi je selektor Karačić dao do znanja da neću ići u Bugarsku, jer je umjesto mene došao neki anonimus iz Kozare.To je žalosno. Ne mogu vam opisati kako se trenutno osjećam. Jednostavno sam zgrožen oko ovih dešavanja i ne mogu da vjerujem da je potrebno platiti kako bi se igralo za reprezentaciju. I onda se pitaju zašto u BiH nema Hajrovića ili Seferovića, govori za Sportin.ba ogorčeni Emir Imširović uz dodatak:

Prcić, Bevab i Plakalo uz još ponekog zasluženo su u reprezentaciji. Ostalo je jasno kao dan da je posao odradio menadžerski lobi. Još uvijek sam u šoku. Trenutno sam na aerodromu u Ljubljani gdje čekam let kako bih se vratio kući.

Zanimljivo  Imširović je igrao za kadetsku reprezentaciju, gdje je bio standardan član, a za našu je državu ubilježio 17 nastupa.

Za mene je velika čast igrati u reprezentaciji. Braniti boje naše države poseban je osjećaj, a trenutak kada intonira naša himna je neopisivo. Sav se naježim i dobijem inspiraciju za učiniti nešto veliko sa našom selekcijom. Ali nakon svega što sam preživio, moram se zapitati da li više ima smisla?  Zar nije bolje stasati kao igrač u zdravoj sredini?Pita se Imširović.

Naravno nije ovo ni prvi a sigurno ni zadnji slučaj. Sličan se događaj odvio i u Visokom na testiranju, gdje je bio Haris Hodžić, fudbaler Watforda. Hodžić kasnije nije dobio poziv u reprezentaciju, a da je prije par dana u kampu Engleske reprezentacije  izazvao oduševljenje te je ocjenjen kao veoma perspektivan igrač. 

Međutim ni Hodžić ni Imširović očito nisu uplatili novac na konto Tonija Karačića ili nekog drugog iz stručnog štaba juniorske reprezentacije, što im je očito najveća mana.

(Sportin.ba)