Ništa od polaganja kamena temeljca najavljenog za subotu

Svečanost polaganja kamena temeljca za novi „Nogometni centar“ u Zenici, koja je bila planirana za subotu odgođena je, tačnije neće je biti

 

 

Potvrda da se FIFA i UEFA ne šale u namjerama da suspenduju N/FSBiH zbog nekooperativnosti oko reorganizacije saveza i promjene statuta stigla je danas. Svečanost polaganja kamena temeljca za novi „Nogometni centar“ u Zenici, koja je bila planirana za subotu odgođena je, tačnije neće je biti.

Iako niko od općinskih funkcionera u Zenici nije javno želio progovoriti o razlozima otkazivanja svečanosti, prema neznavničnim saznanjima portala sarajevo-x.com predstavnici FIFA i UEFA “zamolili” da se “svečanost odgodi do daljnjeg, jer nemaju slobodnih termina”.

Svjetska i evropska krovna kuća fudbala vremena za predstavnike našeg fudbalskog/nogometnog saveza neće imati ni u terminu igranja utakmice BiH – Rumunija, nego će se početkom narednom mjeseca javiti, ili možda bolje reći narediti, kada će se održati svečanost.

Jasno je da Skuština N/FSBiH predviđena za 29. mart predstavlja svojevrsni „fudbalski dan D“ kada je upitanju „igra sa bubamarom“ u našoj zemlji. Do tog datuma neće se prekidati zemljani radovi na izgradnji centra, koje je izvođač radova kompanija “Almy Zenica” počela odmah nakon potpisivanja ugovora.


(SCsport)