Jagodić izbacio Pehara iz reprezentacije!

Selektor mlade bh. reprezentacije Vlado Jagodić sa spiska je izbacio nogometaša Zrinjskog Mile Pehara, koji je jučer pokušao zaustaviti igrača Veleža Tarika Cerića i tako ga ostaviti u nemilosti huligana domaćeg kluba.

Podsjetimo da je jučerašnja utakmica osmine finala Kupa BiH između Zrinjskog i Veleža prekinuta u sudijskoj nadoknadi kod rezultata 0:1 (strijelac Rijad Demić), nakon što su domaći huligani utrčali u teren u želji da se fizički obračunaju sa igračima izabranika Mirze Varešanovića.

Nesportski se ponio Mile Pehar, igrač Zrinjskog, koji je podapeo nogu igraču Veleža Tarika Ceriću, no srećom nije uspio u svojoj namjeri, pa je na kraju sve završilo dobro.

“Dok sam ja selektor neke stvari u mladoj reprezentaciji će se poštivati. Sinoć sam saznao za nesportsko ponašanje Pehara i odmah jutros sam reaagirao. Suspendovao sam njegov poziv jer takvim igračima nije mjesto u reprezentativnom dresu”, rekao je Jagodić za SportSport.ba.

“Kada sam preuzeo reprezentaciju rekao sam da će se morati poštivati neka pravila, pogotovo zbog toga što se radi o mladoj reprezentaciji. Konsultovao sam se i sa svojim pomoćnicima, rekao sam im da ću Pehara suspendovati i svi su odobrili taj moj potez. Nisam tu da sudim, odnosno Disciplinski organi će donijeti odluku o njegovoj eventualnoj kazni, no ponavljam, dok sam selektor takvi igrači neće biti dio nacionalnog tima”, dodao je Jagodić.

Selektor mlade reprezentacije istakao je da neće žuriti sa pozivanjem novog igrača, odnosno da će u ponedjeljak uputiti poziv trojici fudbalera iz domaćeg prvenstva.

“Pored Pehara odlučio sam da za ove akcije ne pozivam ni Asmira Suljića, koji je bio među kandidatima. Jednostavno, i on se nije sportski ponio u Trebinju, tako da neću računati ni na njegove usluge. Pozvat ću još tri fudbalera, ali ću sačekati ponedjeljak jer vidite kakva je situacije, ko zna šta se može desiti u narednom kolu”, zaključio je Jagodić.

Pehar: Jednostavno, žao mi je

U okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine sinoć je prekinut gradski derbi između Zrinjskog i Veleža zbog huliganskih ispada “navijača” Zrinjskog.

Naime, nakon vodstva Veleža “navijači” Zrinjskog utrčali su na teren kako bi se obračunali sa igračima Veleža, a bh. sportsku javnost šokirao je potez mladog Mile Pehara, koji je pokušao podapeti igraču Veleža Tariku Ceriću.

Zbog ovog čina selektor mlade reprezentacije Vlado Jagodić suspendovao je poziv Peharu za naredne reprezentativne duele sa Kiprom i Njemačkom.

Mladi Pehar svjestan je da je napravio glupost, a za SportSport.ba ističe da mu je žao zbog svega.

“Žao mi je. Ne govorim iz kurtoazije, svjestan sam da sam napravio glupost i da ću snositi posljedice”, za naš portal govori mladi Mile Pehar.

Igrač koji je dopustio da tenzije sa tribina pređu i na teren, snosiće posljedice koje će ostaviti veliku mrlju na njegovoj karijeri koja je bila u usponu. Značajna je to lekcija za sve one koji se bave sportom, da u budućnosti ne dopuste da budu alat u rukama ljudi koji će tražiti svoj interes kroz medijsku pažnju koja prati sportske terene.

“Glave su bile vruće, igrao se derbi. Malo prije prekida žestoko sam fauliran, pa se sve to skupilo. Nisam postupio kako dolikuje sportisti i doista se kajem zbog svog nepromišljenog čina”, dodao je Pehar.

(SportSport)

{youtube}gVwgLM2Yt9s{/youtube}