Olimpijska reprezentacija savladala mladu

Danas su na stadionu “Luke” u Visokom snage odmjerili nogometaši Olimpijske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Mlade reprezentacije BiH (U21).

Ovo je bila prilika da selektori Husref Musemić i Vlado Jagodić na djelu vide igrače iz domaće lige koji bi trebali nastupati za pomenute izabrane vrste.

Po veoma kišovitom vremenu i poprilično natopljenom travnjaku stadiona “Luke”, u prvom poluvremnu mnogo bolja je bila Olimpijska reprezentacija. Već u prvom ozbiljnijem napadu “Olimpijaca”, u 3. minuti, Svraka sjajno proigrava Halilovića, a ovaj vrlo lagano matira Divkovića za 1:0.

Nakon brzo postignutog gola Olimpijska repreznatacija nastavlja sa incijativom, a u 8. minuti Halilović pokušava proći pored Brekala, međutim Brekalo u padu zaustavlja loptu rukom, a sudija Alečković pokazuje  na bijelu tačku. Loptu je uzeo igrač Željezničara, Srđan Stanić, šutirao je u donji desni ugao Divkovića, koji ga je pročitao i odbranio penal.

U 10. minuti napadač Sarajeva Haskić sa 16 metara pokušava lobovati Divkovića, međutim loše šutira i lopta odlazi pored gola.

Prvi put mladi reprezentativci prijete preko Pehara u 13. minuti, ali je njegov šut izblokiran! Isti igrač pokušava i u 18. minuti na centaršut Mišića, međutim odbrana “Olimpijaca” je ponovo na mjestu.

U 21. minuti Olimpijska reprezentacija vodi sa 2:0, Okić sjajno upošljava Haskića, a napadač Sarajeva prizemnim šutem matira Divkovića!

Dviije minute kasnije, opet isti akteri, Okić dodaje do Haskića, ovaj sam pred Divkovićem, međutim Divković ovaj put siguran.

U 25. minuti ponajbolji igrač U21 reprezentacije BiH, proigrava Pehara, ovaj izlazi sam pred Hamzića, međutim, sam sebi komplikuje akciju, te na kraju odbrana “Olimpijaca” izbija loptu iz svog šesnaesterca!

U 31. minuti ponovo sjajna šansa za Olimpijsku reprezentaciju Haskić proigrava Halilovića, a ovaj puca pravo u Divkovića.

Tri minute poslije, Halilović uzvraća Haskiću, međutim Divković brže stiže do lopte. Mlada reprezentacija prijeti u 42. minuti, preko Dupovca čiji šut na ubacivanje Zakrića brani Hamzić. A minutu poslije Zakarić šutira sa 20-ak metara, ali lopta odlazi preko gola. U posljednjoj minuti prvog poluvremena, Okić proigrava Stanića, ali igrač Željezničara šutira pored gola.

U drugom poluvremenu i jedan i drugi selektor, sve igrače s klupe šalju na teren, međutim to do kraja nije donijelo promjenu rezultata. Nešto opasnija je bila Mlada reprezentacija, gdje treba spomenuti prečku Varupe u 48. minuti, te šuteve Suljića i Dujakovića koji su otišli pored gola.

Dok je Olimpijska reprezentacija najozbiljnije zaprijetila u 53. minuti kada Mujakić šutira glavom, ali Bukvić sjanom paradom šalje loptu u korner, te u 89. minuti kada je Pejić šutirao pored gola.

Vjetar i kiša u Visokom, zasigurno su pokvarili ljepši nogomet i bolju igru obje selekcije. Ali zasigurno da je ovo bila sjajna prilika da oba selektora vide čime raspolažu.

Olimpijska reprezentacija BiH – Mlada reprezentacija BiH (U21) 2:0

Stadion Luke, Visoko. Gledalaca: 150.
Sudije: Alečković, Drašković, Baković i Paradžik.
Žuti kartoni: Hasić (Olimpijska reprezentacija BiH), Ramić (U21 reprezentacija BiH).
Strijelci:
1:0 3. minut  Halilović,
2:0  21. minut Haskić.

Olimpijska reprezentacija: Hamzić, Čomor, Šabanović, Šunjić, Aničić, Svraka, Hasić, Stanić, Okić, Halilović, Haskić. Još su igrali: Hadžić, Pejić, Todorović, Sesar, Džafić, Harba, Mujakić, Slomić.

Selektor: Husref Musemić.

Mlada reprezentacija (U21): Divković, Dupovac, Husić, Mišić, Brekalo, Hasanović, Ćorić, Šišić, Zlomislić (od 21. E. Varupa), Zakarić, Pehar. Još su igrali Bukvić, Dujaković, Jandrić, Mešanović, Suljić, Ramić.

Selektor: Vlado Jagodić.

(SportSport/BHF PRESS)