Kentaro sprema tužbu protiv N/FSBiH?!

Agencija Kentaro od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine potražuje šest miliona eura odštete zbog potpisivanja duplog ugovora od TV pravima sa SportFiveom, te su cijelu slučaj predali na sud!

 

Image

Agencija Kentaro od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine potražuje šest miliona eura odštete zbog potpisivanja duplog ugovora od TV pravima sa SportFiveom.

Naime, iz agencije Kentaro zahtijevaju odštetu zbog kršenja ugovora, nakon što je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine potpisao paralelni ugovor o tv-pravima sa drugom agencijom SportFive.

Naravno, u Kentaru ne namjeravaju progledati kroz prste čelnicima N/FSBiH koji su valjda misli da mogu potpisati duple ugovore, uzeti novac i sve lako završiti, pa je advokatski tim ove agencije predao cijeli slučaj na sud, te prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba potražuju čak šest miliona eura na ime odštete.

U Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine nisu baš pričljivi na ovu temu, barem za sada. Predsjednik N/FSBiH Sulejman Čolaković u svom kabadahijskom stilu kaže:

“Ne znam ja o tome, nisam ja Torabi”, kaže Čolaković u odgovoru na naše pitanje da li je tačno da je Kentaro tužio N/FSBiH.

“Nije to još tužba, oni su predali papire na sud, ali dok taj proces prođe ima vremena. Nama je stiglo pismo u kojem nas obavještavaju da su papiri na sudu, ali to nije tužba. Nemojte me gluposti pitati, to ni Torabi ne zna”, kaže Sulejman Čolaković, alias Torabi.

S obzirom kakvi ljudi sjede u foteljama N/FSBiH realno je očekivati da nas UEFA i FIFA 31. marta suspenduju i da krenemo od nule, sa novim ljudima i novim savezom. Ukoliko se zaista dogodi da Kenatro naplati šest miliona eura od N/FSBiH, ne treba biti ekonomista pa zaključiti kako će to i definitivno značiti kraj bh. Saveza kakvog znamo, jer je u tom slučaju bankrot neminovan.

Dva imena koja se najviše spominju prilikom potpisivanja spornih duplih ugovora su član Predsjedništva N/FSBiH Iljo Dominković i nekadašnji generalni sekretar bh. Saveza Munib Ušanović.

 

(SportSport)