Davis Cup: BiH nakon drugog dana gubi od Danske 2:1

Delić protiv Nilsena, te Šetkić protiv Pedersena

alt

U duelu polufinala II grupe Evro-afričke zone Dejvis kupa (Davis Cup) teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon dva dana gubi 1:2 od reprezentacije Danske. U meču koji se igra u Hilerodu Danci su do vodstva došli pobjedom u parovima, Frederik Nilsen i Martin Kronman su nakon više od tri sata igre savladali Amera Delića i Ismara Gorčića, 3:6, 6:2, 6:3, 3:6, 3:6.

Naš par odlično je otvorio meč, oduzeli su dva puta zaredom servis Dancima, prvo Kromanu, pa onda i Nilsenu, dok su Danci uspjeli doći samo do jednog brejka. Završilo je 6:3.

Domaći teniseri zaigrali su mnogo bolje u nastavku meča i u naredna dva seta prepustili samo pet gemova, i sa 6:2, 6:3 preokrenuli rezultat i poveli 2:1 u setovima.

Ismar i Amer u četvrtom setu dolaze do brejka kod rezultata 3:2, a u narednom gemu na servis Gorčića spašavaju tri brejk lopte. 6:3 za BiH, 2:2 u setovima.

U odlučujućem setu Danci su uspjeli doći do brejka na servis Gorčića, a domaći par nije niti jednom izgubio svoj servis. 6:3 i 3:2 u setovima.

Sutra se igraju singl mečevi. Delić protiv Nilsena, te Šetkić protiv Pedersena.

(Avaz)