Na Koševu posljednja provjera pred dvomeč s Bjelorusijom: Na Grke bez Pjanića i Papca

S Džekom će u napadu igrati Zec, a ostale varijante još procjenjujem, kaže selektor Sušić

alt

Dan uoči prijateljskog duela sa selekcijom Grčke, večeras u 21 sat na stadionu Koševo, Safet Sušić ostao je bez još dvojice fudbalera tako da će naš tim u generalnoj provjeri uoči septembarskog kvalifikacionog dvomeča s Bjelorusijom biti znatno oslabljen.

Na zvanični povratak Saše Papca u reprezentaciju morat ćemo čekati još, jer stoper Rendžersa ima upalu pluća. Iz kombinacija je otpao i Miralem Pjanić. Dok je veznjak Liona već napustio BiH, Papac bi večeras, kako kaže Sušić, trebao biti na klupi.

 Kratka klupa

– Situacija nije baš sjajna. U startu sam postrani ostavio nekoliko igrača, Ibričića, Misimovića i Rahimića, ali se u međuvremenu desilo svašta. Ostali smo bez Ibiševića i Alispahića, a sada i bez Pjanića i Papca. Ono što me tješi jeste da bi njih dvojica trebala biti spremna za Bjelorusiju. Stoga je bolje da se sve ovo desilo sada nego uoči tog dvomeča – kaže Sušić.

Selektor se tješi da će ipak moći sastaviti dobar tim, koji će imati šta pokazati.

– I bez ovih momaka mogu napraviti kvalitetnu ekipu, ali bez dugačke klupe. Meni je najvažnije dati fudbalerima još jednu jaku utakmicu prije duela s Bjelorusijom – govori selektor.

Lulić spreman

Na pitanje kako će sastaviti tim, Sušić jučer nije ponudio odgovor.

– Ono što sada znam jeste da će s Džekom u napadu igrati Zec, dok ću Muslimoviću dati priliku u drugom poluvremenu. Kada je riječ o ostalim fudbalerima, svako će dobiti po najmanje pola sata. Imam nekoliko varijanti za početni sastav, koji još nisam odredio – kazao je Sušić. 

Ono što hrabri jeste da će u kombinaciji za utakmicu, najvjerovatnije, biti i Senad Lulić, koji je u proteklom periodu imao problema sa povredom.

 Igrači tražili trening

Sušić je podvukao da su svi igrači motivirani za utakmicu.

– Čim je sletio u Sarajevo, Spahić me je nazvao i zatražio da idemo na neplanirani trening, što dovoljno govori o želji koju imaju. Pjaniću sam, isto tako, rekao da ne dolazi ako će imati problema u Lionu, ali on je odlučio doći povrijeđen, da se makar na jedan dan vidi sa prijateljima. To je za svaku pohvalu – rekao je Pape.

 Protivnik s njemačkim čipom

Od četiri utakmice, koliko smo igrali s Grcima, Spahić je odigrao jednu, onu u kojoj smo u Zenici izgubili sa 0:4. Naš kapiten tvrdi da je vrijeme da prekinemo niz poraza od njih.

– Kvalitetan njemački stručnjak usadio je Grcima čip disciplinirane ekipe, koji oni i sada imaju. S njima, nažalost, nemamo pozitivna iskustva, ali valjda će se to večeras promijeniti – rekao je Spahić.

(Avaz)