Optimistični rukometaši BiH otputovali u Maðarsku

 
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je iz Vara¾dina otputovala u Szombathely, gdje æe u èetvrtak s Maðarskom igrati prvi meè kvalifikacija za EP 2012. u Srbiji.
 
Image 
 

Rukometaši BiH su se tri dana pripremali u Vara¾dinu, a selektor Vojislav Raða zadovoljan je uvjetima koje su igraèi imali u ovom hrvatskom gradu.

Kada je u pitanju prvi meè kvalifikacija Raða oèekuje povoljan rezultat.

"U Maðarskoj oèekujem povoljan rezultat. Naše ambicije su da odmah u Maðarskoj napravimo nešto veliko i uvjereni smo da æemo u tome i uspjeti", kazao je Raða.

"Imamo izuzetno dobar raspored i svi oèekujemo da se konaèno plasiramo na jedno veliko takmièenje", dodao je selektor bh. reprezentacije.

Po rijeèima direktora reprezentacije Mirze Muzuroviæa, uvjeti u kojima je ekipa trenirala su odlièni, poèevši od hotela "Turist" u Vara¾dinu, pa do dvorane koja je sagraðena za potrebe odr¾avanja Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Prvi susret u kvalifikacijama rukometaši BiH igraju u èetvrtak u 18 sati u Szombathelyju. Tri dana poslije reprezentacija BiH æe u Sarajevu ugostiti Makedoniju.

U okviru Prve kvalifikacione grupe još se nalazi selekcija Estonije, s kojom æe se BiH sastati u martu 2011. godine.

Kvalifikacije æe biti igrane od 27. oktobra 2010. do 12. juna 2011. godine, a nastup na EP-u izborit æe dvije najbolje ekipe iz svake od sedam grupa.

 

(FENA)