Sušić: Naše igrače bi trebalo da bude sramota

Nakon što je čestitao Rumunima na zasluženoj pobjedi od 3:0 u Bukureštu, selektor reprezentacije BiH Safet Sušić na pres-konferenciji nakon utakmice je rekao da svoju ekipu nije mogao ni prepoznati.

alt

“Bila je to praktično ista ekipa kao u Zenici. Sramotna utakmica, sramotan poraz. Pokušavao sam da ih upozorim šta bi moglo da se desi”, kazao je, rekavši da su nam Rumuni najveći konkurenti za drugo mjesto na tabeli, a da vrlo često potcijenimo protivnika.

“Vjerovatno je došao do izražaja naš mentalitet – kad malo ide dobro, onda mislimo da smo svjetski šampioni”, izjavio je selektor i rekao da će utakmica protiv Albanije biti veoma teška.

Nije krio da je razočaran i ponašanjem igrača i njihovom igrom. Iako nije nikoga želio imenovati, ponavljao je da ih je upozoravao kako moraju “da se trgnu”. Ipak, pohvalio je odbrane golmana Kenana Hasagića, za kojeg kaže da bi da njega nije bilo, primili još golova.

Nervozno lupajući o sto, rekao je da je zbog ponašanja pojedinaca sve što je mislio da je stvorio palo u vodu. Dodao je i da ga nije strah hoće li ili neće ostati na klupi selektora reprezentacije.

Za utakmicu protiv Albanije 7. juna ne zna koga će izabrati da istrči na teren, ali je najavio najmanje dvije-tri promjene.

“Sa ovakvim pristupom nisam siguran da možemo i Luksemburg pobijediti”, rekao je Sušić koji ne garantuje da možemo pobijediti narednog protivnika u kvalifikacijama za Euro 2012 – Albaniju.

(Sarajevo-x.com)