Odbojkaš Perišić predvodio kolonu na Palama

Do prije godinu Dušan Perišić, koji javno podržava Ratka Mladića, bio bh. reprezentativac


Nije nikakva tajna da je ratni zločinac Ratko Mladić, dok je bio u bijegu, imao podršku raznih službi i pojedinaca, pa, između ostalih, i sportista. Nažalost, i nakon što je krvnik uhapšen neki mladi sportisti iz Republike Srpske, koji su čak nosili i dres bh. reprezentacije, ne libe se na protestima podržati ovog krvoloka.

Tako je i jedan naš čitalac iz Sarajeva na jučerašnjoj naslovnici “Dnevnog avaza”, na fotografiji s prekjučerašnjih protesta na Palama, uočio na čelu kolone i sa zastavom u ruci bivšeg odbojkaškog reprezentativca Dušana Perišića, koji je rodom iz Gacka, a trenutno je član Odbojkaškog kluba Student s Pala.

– Budući da on već više od godinu nije član bh. reprezentacije, možda nije primjereno ni da o njemu razgovaramo. Međutim, smatram da sportistima, pogotovo aktivnim, koji su na taj način i društveno angažirani, nije mjesto na takvim manifestacijama.

Moram napomenuti i da nisam vidio sliku, jer sam cijeli dan angažiran na poslovima u vezi s turnirom, pa zato ne mogu ni potvrditi je li uistinu riječ o njemu. Samo sam provjerio da nije više član reprezentacije – kazao nam je jučer predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Luka Jurić iz Odžaka.

 

(Avaz)