Jagodić novi selektor mlade reprezentacije

Pomoćnici će mu biti Kalajdžić, Perić i Gušo

alt

Komitet za normalizaciju Nogometog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj  sjednici u Sarajevu imenovao je Vladu Jagodića iz Banje Luke za selektora mlade reprezentacije BiH (igrači do 21 godine).

Jagodićevi pomoćnici bit će Avdo Kalajdžić, Dragan Perić i Adnan Gušo, izjavio je generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković na konferenciji za novinare nakon sastanka Komiteta.

Prvi ispit novi stručni štab imat će 1. juna, kada je na rasporedu kvalifikacijski meč protiv San Marina.

“Do utakmice ostalo je još dvadesetak dana i Komitet  je odlučio da danas izabere stručni štab samo te selekcije. Selektori ostalih reprezentativnih selekcija bit će izabrani kasnije, s obzirom  na to da te selekcije nemaju zvaničnih utakmica prije septembra”, pojasnio je Baković.

Osim izbora selektora, Komitet za normalizaciju je obavio razgovore s predsjednicima četiriju komiteta – za takmičenje, disciplinskog,  za suđenje i  za sigurnost- vezano za mjere koje će poduzeti do kraja prvenstva da bi se završnica takmičenja u Premijer ligi i Kupu BiH izvela u skladu s propisima.

Komitet za normalizaciju će u srijedu u poslijepodnevnim satima otputovati u Zürich, gdje će se u četvrtak u 10.30 sati sastati s predsjednicima FIFA-e i UEFA-e, Seppom Blatterom i Michelom Platinijem.

(FENA)