Protiv Turske i Španije krajem godine

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine pred kraj godine definitivno imat će dvije jake test utakmice.

Kako su saopštili jučer iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH), stigle su im i zvanične potvrde za odigravanje prijateljskih mečeva s Turskom i Španijom.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog protiv Turske će igrati 11. oktobra, a Španija će im biti protivnik 18. novembra. Oba susreta BiH će odigrati na gostujućem terenu. Mjesta i satnice odigravanja utakmica u Turskoj i Španiji naknadno će utvrditi čelnici nacionalnih asocijacija protivnika naše reprezentacije.

Prije toga, BiH će u 2018. godini igrati još prijateljske susrete s Bugarskom 23. marta od 17 sati u Razgradu, te pet dana kasnije sa Senegalom u francuskom Le Havreu.

BiH će ugostiti Crnu Goru 28. maja od 18 sati, najvjerovatnije u Zenici. Gost Južne Koreje u Seulu naši reprezentativci bit će 1. juna.

Selektor Prosinečki spisak igrača za mečeve s Bugarskom i Senegalom trebao bi objaviti u ponedjeljak, 12. marta. Okupljanje stručnog štaba i reprezentativaca za predstojeća dva duela počet će od 19. marta u Razgradu.

Anadolija