Osim: Dobili smo poziv od Blattera i Platinija, idemo na razgovor!

Tome ja nisam kriv. Radimo da i taj problem otklonimo, iako je sa vama Hercegovcima uvijek teško pregovarati

alt

Mostarski hotel Ero prije nekoliko minuta ugostio je članove Komiteta za normalizaciju i predstavnike Veleža i Zrinjskog. Predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim prilikom dolaska u hotel Ero, u obraćanju novinarima je kazao:

„Imali smo konstruktivan razgovor u Širokom Brijegu. Uvijek je dobro saslušati svačije mišljenje. Formalno, ima napretka, nije da ga nema, ali to nije ono što sam ja očekivao. Očekivao sam više elastičnosti kod nekih ljudi, iako ne mogu reći da u nekim stvarima nisu upravu“, kazao je Osim.

Na pitanje ima li prostora za osjetniji napredak, Osim je odgovorio:

„Prostora za napredak ima, ima ga uvijek. I, Platini i Blatter su nas pozvali na razgovor, i to je svakako napredak, pomak nabolje“.

Na konstataciju da je HNK slučaj, pa tako i u Skupštini N/FS BiH popularni Štraus sa Grbavice je kazao:

„Tome ja nisam kriv. Radimo da i taj problem otklonimo, iako je sa vama Hercegovcima uvijek teško pregovarati“, rekao je Osim i uputio se u salu u kojoj je sastanak planiran.

Delegacija našeg Nogometnog saveza otputovat će 12. maja u Cirih, a činit će je predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim, kao i ambasadori N/FS BiH Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sergej Barbarez.

Prethodno će predstavnici FIFA i UEFA, Eva Pasquier i Marcel Benz prisustovati sastanku Komiteta za normalizaciju u Sarajevu, koji će se održati 4. maja. 

Sergej BARBAREZ: Bilo je vrlo učinkovito i svi smo zadovoljni!

Da će i N/FS HNK imati skoro sigurno svoje legalne delegate u N/FS BiH vrlo skoro, potvrdio je i Samir Pika Ćemalović, predsjednik N/FS HNK-a

Nakon Širokog Brijega, članovi Komiteta za normalizaciju i Sergej Barbarez, ambasador bh. Fudbala, održali su sastanak sa predstavnicima Veleža i Zrinjskog u mostarskom hotelu Ero. Sastanak je prema riječima aktera, bio vrlo konstruktivan i učinkovit.

„Moram reći da postoji obostrano zadovoljstvo nakon ovog sastanka. Volja kod svih učesnika za boljitkom itekako postoji i vjerujem da će se ovaj problem pozitivno riješiti, te da naš kantonalni savez neće biti kamen spoticanja u Fudbalskom savezu BiH“, izjavio je nakon sastanka u Mostaru Sergej Barbarez, jedan od trojice ambasadora bh. fudbala.

Da će i N/FS HNK imati skoro sigurno svoje legalne delegate u N/FS BiH vrlo skoro, potvrdio je i Samir Pika Ćemalović, predsjednik N/FS HNK-a.

„Dogovorili smo novi sastanak u toku naredne sedmice, u četvrtak, na kojem će biti predstavnici Veleža, Zrinjskog i kantonalnog Saveza. Očekujemo da ćemo na tom sastanku precizirati datum održavanja Skupštine kantonalnog Saveza, koja će se sigurno održati, tako da će ovaj problem biti gotovo sigurno pozitivno riješen“, kazao je Ćemalović.

(SCsport)