Danas u Savezu – Sutra u Kavezu!

    Smijali su se Ernadu kada je polomljenih rebara prepričavao šta ga je snašlo nakon policijskog stampeda koji ga je jednostavno pregazio. Smijali su se onom žutom dijasporcu kojeg drot ničim izazvan udara pendrekom u stomak. Smijali su se onom arapu koji svako malo na televiziji laje nešto na tv-u kontra saveza, čak je bilo i onih koji su govorili da im je Munib draži od “prljavog arapa”. Smijali su se naše “Savez napolje”, kokteli i baklje na savez su ih tjerali na zijevanje, razbijanje Cheke u Luksemburgu nazvano je nasiljem nad vremešnim starcem. Paljenje Ulevåla je nazvano brukom za nas narod, demonstracije pred NS-om iskorištene su da se ima o čemu pričati na kafi tek onako da se ubije vrijeme između bitnijih tema “ko je koga jebo” i “gdje si kupio cipele”.

Dosadno im je bilo gledati dijasporce u tamnim duksericama kako se deru Savez napolje, u početku smo im bili simpa da bi onda, nakon Ćirine pojave postali rak-rana pa da bi onda opet uspjeli još jednom zaokrenuti kada su uvidjeli da je Ćirina retorika bila šuplja baš kao i njihove glave. 

Šest godina pljuvanja, ponižavanja, prijetnji, maltretiranja je iza nas. Nema više Suljo moj dobri. Nećes više moći iz Holiday Inna izlaziti u pratnji BIGE, nećeš Iljo više imati ličnog vozača koji će te spašavati linča a ti Čeko, ti si jbg najeb'o i za vrijeme ove vladavine, zamisli šta će sad da bude kada nema više zaštite policije niti od strane žestokih momaka. A ti moj Munibe, nećeš više moći karati maloljetnice na račun saveza, na račun djece koja sanjaju da nikne travnati teren u njihovom naselju, koji maštaju da im Željo ili Sarajevo igra protiv Uniteda ili Reala u grupnoj fazi, koji sanjaju evropski Velež, Slobodu i Čelik. Nećeš više, klošaru jedan, moći poslati drotove na momke i cure iz Gračanice, Brčkog, Tuzle, Zenice, Sarajeva, Bihaća, Prijedora i Sanskog mosta, nema više druženja sa važnim facama u našoj žabokrečini, sad si običan, običniji od svih nas. Mogli bi te stići duhovi prošlosti, mogla bi te stići kazna za potpisivanje onog tala sa FS Srbije kada su nam jebali majku a ti optužio nas da smo ih izazvali.

Šest godina smo vas trpili al’ evo dočekasmo da i vama odzvoni. Da se razumijemo, ovo neće ništa bitnije promjeniti u glavama letargičara koji hodaju našim gradovima a smatraju se šminkom, oni će ostati u filmu u kojem su oni glavne uloge a sve drugo je sporedno međutim ostaje nada da će barem kod nekih od njih proraditi savjest i da će shvatiti da ništa nije nemoguće ako se boriš srcem i sa čistim namjerama. Upravo je to prevladalo u borbi kontra kriminalaca, istrajali smo unatoč polomljenim rebrima, arkadama, krivičnim prijavama koje nisu imale veze sa istinom, prijetnjama i na koncu svega najletargičnijem narodu na planeti! Večeras ću mirnije da spavam jer znam da je sutra našeg nogometa već puno bolje nego njegovo jučer.

BHF Press