Slučaj Kentaro na procjeni kod UEFA i FIFA

Prije nekoliko trenutaka završena je sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj je istaknuta podrška reprezentaciji BiH, ali i dato mišljenje o tužbi agencije Kentaro.

Naime, Kentaro je tužio N/FSBiH i zahtijevao 4,8 miliona eura odštete zbog kršenja ugovora, o čemu se danas raspravljali članovi IO N/FSBiH.

“Veći dio današnje sjednice protekao je u raspravi vezanoj za tužbu Kentara. Ključni zaključak je da se sačeka odgovor odvjetničkog tima na ovu tužbu, koja u medijima dobiva sve veću pažnju. Cjelokupna dokumentacija biće poslana FIFA-i i UEFA-i na analizu i ukoliko oni utvrde da je neko pravio nepravilnosti, taj će neko i odgovarati”, kazao je za SportSport.ba član IO N/FSBiH Josip Bevanda.

Treba podsjetiti da su sporne duple ugovore o prodaji TV prava potpisali Iljo Dominković i Munib Ušanović.

Na današnjoj sjednici IO bio je prisutan i selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, kojem je data podrška, kao i reprezentativcima.

“Mislim da cijela bh. javnost treba da zna da je selektoru Sušiću i reprezentaciji Bosne i Hercegovine data puna podrška, kako bi pokušali izboriti EP. Reprezentacija BiH nije ništa kriva i njoj treba pružiti maksimalnu logističku podršku u svemu”, smatra Bevanda i dodaje:

“Tražićemo riješenje da ne dođe do suspenzije N/FSBiH, a prioritet nam je da zaštitimo sve naše klubove i reprezentaciju. Na delegatima je Skupštine, koja će se održati 29. marta konačna odluka i mi svi moramo učiniti sve što je u našoj moći da se fudbal u BiH igra i nakon 1. travnja. Moramo ozdraviti savez i stati na noge, ali svima treba biti jasno da to neće biti nimalo lako, jer je situacija veoma teška uslijed nakupljanja raznoraznih dugova i hipoteka”, dodao je Bevanda.


(SportSport)