Mlada reprezentacija BiH remizirala s Poljskom na Bilinom polju

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (igrači do 21 godine) remizirala je sa vršnjacima iz Poljske 0:0 u prijateljskom susretu odigranom na Bilinom Polju.

Bilo je prilika i na jednoj i na drugoj strani, na našoj svakako puno više. No, ostalo je početnih 0:0.

Mario Kvesić je u 32. minutu utakmice pogodio stativu, dok je Duljević u 70. minutu uzdrmao prečku gola gostiju.

Bilo je još nekoliko sjajnih prilika da dođemo do pobjede, posebno pred sami kraj utakmice, no golman gostiju svaki je puta bio uspješniji od naših napadača.

U svakom slučaju, odigrali smo solidnu utakmicu, koja je pokazala da ima potencijala u igračima koje je pozvao selektor Vlado Jagodić.

Da smo zabili neki gol, još bi to ljepše izgledalo na kraju.

Za našu selekciju su nastupali: Jajalo (od 46. minute Tirić), Avdić, Bevab (od 74. Cimirot), Kovačević (od 46. Petrović), Mešanović (od 59. Arežina), Zolotić (od 59. Duljević), Maletić (od 59. Kunić), Grahovac (od 74. Marković), Jevtić (od 75. Čajić), Kvesić (od 46. Travančić), Zakarić (Od 46. Ćerimagić).

Selektor Vlado Jagodić je nakon utakmice na konferenciji za novinare istaknuo da je ovo vemoa mlada ekipa i nova generacija igrača i da je svaki od njih zadovoljio igru.

“Ovo je realno dobra utakmica s obzirom da smo se okupili prije dva dana gdje smo imali dva treninga. Novi igrači su uspjeli da se uklope u igru i mogu reći da je ovo bila jedna sadržajna utakmica i smatram da svi možemo biti zadovoljni. Utakmica je bila puna prilika, u prvih 20 minuta osjetili smo neku stegnutost i nije bilo sve po planu kako smo se dogovorili ali kasnije smo uspjeli da se vratimo u igru”, izjavio je selektor Jagodić.

Jagodić je u samoj najavi istaknuo da je rezultat ove utakmice veoma bitan bez obzira što je ovo samo prijateljska utakmica.

“Ja sam u najavi izjavio da mi je rezultat bitan, ali kad vidim 0:0 i prilike koje smo imali, ja njima nemam šta prigovoriti. Želja mi je bila da svima dam priliku da igraju i smatram da su pokazali zadovoljavajuću igru. Vidjet ćemo ko će od njih ostati u konkurenciji nakon analize”, zaključio je Jagodić koji se zahvalio navijačima koji su prisustvovali večerašnjoj utakmici.


Avaz/Klix.ba