Sušić: Gluposti, nisam prekrižio Begovića

Nakon što je u pojedinim medijima procurila informacija kako je selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić prekrižio Asmira Begovića, oglasio se selektor Zmajeva, koji je ove navode nazvao “glupostima”.


Asmir Begović nije se pojavio na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljski meč sa Meksikom u Atlanti, te je na sebe navukao ljutnju selektora, saigrača, ali i navijača.

Potom se pojavila informacija u medijima kako je Sušić odlučio potpuno zatvoriti vrata Begoviću u reprezentaciji, ali to ipak nije tačno. Na Begovića se računa u budućnosti.

“Nije završeno ništa! Kakva je to glupost ne mogu da vjerujem. Da su Begoviću zatvorena zauvijek vrata reprezentacije može tvrditi samo neko ko želi zlo našoj reprezentaciji”, kaže Pape u razgovoru za SportSport.ba.

“Ljudi znaju da sam u Sarajevu i da me lako mogu kontaktirati i pitati za sve. Ja sasvim sigurno nikada nisam rekao da više nikad neću računati na Begovića. Golman koji ima 23 godine i koji ima ogroman potencijal možda i bude na spisku protiv Rumunije, iako sam ja bio ljut na njega, kao i njegovi saigrači. Međutim, tvrdim da ni u jednom trenutku nisam definitivno prekrižio Begovića. Na njega računam”, zaključio je Pape u razgovoru za SportSport.ba.


(SportSport)