"Nismo tražili od Begovića da ne igra za BiH"

Engleski Stoke City potvrdio je da je počeo razgovore s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine zbog sukoba koji se dogodio oko golmana Asmira Begovića.

Reprezentacija BiH je prošle sedmice igrala prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Atlanti, a Begović se nije odazvao pozivu. Nacionalni ga je savez nakon toga prijavio Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) i želio ga spriječiti da igra za Stoke protiv Birminghama u 27. kolu Premierlige prošli vikend.

Direktor Stokea Tony Scholes priznao je da su razgovor već započeli i da nijedna strana, klub i savez, nije zadovoljna trenutnim stanjem.

“Ljudi iz Saveza BiH su se u početku protivili da Asmir zaigra protiv Birminghama što je bilo posljedica nesporazuma između njih i Begovića oko toga treba li on putovati u SAD prošle sedmice. Zato smo krenuli u opsežnu raspravu krajem sedmice i dogovorili da Asmir igra protiv Birminghama”, objasnio je Scholes.

“Dogovorili smo i da će se Begović sastati s čelnicima saveza kako bi se izbjegla ovakva situacija u budućnosti. Asmir je ponosan na svoju zemlju i želi i dalje igrati za reprezentaciju. Želim istaknuti i da Stoke ni u jednom trenutku nije vršio pritisak na njega da ne igra za BiH”, dodao je Scholes.


(Totalsport)