Hukić omaložava bh. dres u Sloveniji

ImageJasmin Hukiæ, doskorašnji kapiten košarkaške reprezentacije iznenada je zalijeèio povrede koje su ga udaljile sa priprema reprezentativne selekcije i prema navodima slovenaèkih medija intenzivno radi sa timom Union Olimpije.

Ljubitelji košarke u BiH Hukiæu su još ranije zamijerali da za reprezentaciju igra sa pola snage, a nakon ovog, najnovijeg gafa, mogao bi na sebe navuæi ozibljan gnijev bosanskohercegovaèih patriota.

Kako navodi portal kosarka.si, Hukiæ pripreme reprezentacije nije napustio zbog oporavka od operacije, veæ zbog neslaganja sa ulogom koju mu je Bajramoviæ namijenio u timu.

®elio je forsirati mlade igraèe, a ja bih imao ulogu bli¾u pomoæniku trenera nego igraèa. To me ne zanima.”, rekao je Hukiæ za prijatelje sa kosarka.si.

Po svemu sudeæi, slovenaèki zet dres sa dr¾avnim grbom ne namjerava nositi da bi pomogao svojoj domovini da se plasira na Evropsko prvenstvo, veæ ga vidi sredstvo vlastite promocije, pa ne namjerava uèestvovati u razvoju nove, mlade generacije bh. košarkaša. Istini za volju, bio je spreman, kako sam tvrdi, zadr¾ati “mir u kuæi”, te pristati na javnosti prihvatljiv izgovor za odustajanje. Ali, èvrst karakter trajao je samo do graniènog prelaza na Bregani.

Pošto su pred nama kvalifikacije, da bi bio mir u kuæi, rekli smo da moje koljeno ne mo¾e izdr¾ati napore.”, ka¾e Hukiæ sa slovenski medij.

Novi izazovi za Hukiæa

Kako navodi slovenski portal, Hukiæ se više ne zamara prièom o reprezentaciji, a pred njim su novi izazovi. Prvi od njih je predaja poklona za Jakoba, sina Vlatka Ilievskog.
Ozbiljan zadatak, za istinskog sportistu.

 

Sportsport.ba