Ibišević o Sliškoviću i Subotiću: Ko ne bi igrao srcem, ne treba ni igrati za BiH

Naš reprezentativac kaže da se trenutno dobro osjeća u Hoffenheimu

 

 

 

 

Intervju sa nogometašem Hoffenheima i BiH reprezentacije Vedadom Ibiševićem napravio je i na svojim internetskim stranicama objavio web-portal Goal.com.

U kojoj biste ligi najradije nastavili karijeru kada zatvorite poglavlje s Hoffenheimom?

“Teško je to reći, ali zna se da se dobar nogomet igra u ligama kao što su talijanska, engleska ili španjolska. No, teško je ikome reći bi li se u njima snašao. Ja sam prošao mnoge lige, svugdje sam pomalo bio (SAD, Francuska, Njemačka) i meni bi bilo zanimljivo iskusiti nešto novoga. Ali, trenutačno mi je dobro i u Hoffenheimu.”

Koliko ste se oporavili od ozljede zadobivene u sezoni 2008/09?

“Precizno je teško na ovo pitanje odgovoriti. Bolje se osjećam. Primjerice, u prošloj sam sezoni imao problema s desnom nogom koja se umarala brže od lijeve, a sada takvih problema nemam. Bolje se osjećam i to pokazujem na terenu.”

Kakvo je vaše mišljenje o Petru Sliškoviću (Hrvat, Mainz) i Nevenu Subotiću (Srbin, Borussia Dortmund), igračima koji su rođeni u Bosni i Hercegovini, a odlučili su igrati za neke druge reprezentacije?

“Svaki igrač ima na to pravo. Šteta je, naravno, jer je riječ o kvalitetnim igračima. Bosna je mala zemlja, nemamo mnogo profesionalaca, ali ako netko tako odluči onda to znači i da ne bi srcem igrao za našu zemlju. To je dobro i za reprezentacije, treba igrati za onu u kojoj se dobro osjećaš”, zaključio je Ibišević, dodavši da čestim razgovorom pomaže Sejadu Salihoviću unaprijediti maternji jezik.

 

(Avaz)